Tereza (38): Intimní život s přítelem mám v troskách. Moje tělo protestuje

Tereza (38): Intimní život s přítelem mám v troskách. Moje tělo protestuje

Se svým intimním životem je nespokojena řada žen. Důvodů může být hned několik. Ale právě psychika je pro ženskou sexualitu klíčová. S tímto problémem se potýká i čtenářka Tereza, s čím se nám svěřila?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 11. 07. 2020 16:30

Jmenuji se Tereza a je mi 38 let. S přítelem Petrem (39) žijeme dvanáct let a máme spolu dvě děti. Zatím nejsme manželé, protože Petr se dosud nevyslovil. Poslední rok se mi stává, že nemám náladu na intimnosti a sex mě vůbec nebaví. A navíc Petr svým přístupem likviduje veškeré mé erotické zájmy.

Raději se od partnera vždycky odtáhnu

S Petrem si rozumíme, donedávna jsme neměli větší neshody a milovali se i několikrát týdně. Proto vůbec nechápu, co se se mnou za poslední rok stalo. Neřekla bych, že mě přestal přitahovat, ale při každém náznaku, že by mohlo dojít na věc, uhýbám. Nejsem si jistá, co za mým sexuálním nechutenstvím stojí, ale partner tomu rozhodně nepřidává.

Chybí mi fantazie

Je pravda, že jsem za poslední dobu prošla řadou změn, nové zaměstnání, stěhování, starost o děti. Takže jsem ten problém přisuzovala tomuto, ale fakticky mezi námi chybí erotické jiskření. Petr je tím pádem protivný a hromadí se mezi námi napětí. Dokonce na mě zkouší i sexuální praktiky, které mě přímo odpuzují. Nejsem prostě vyladěná.

Potřebuji znovu probudit své erotické fantazie, ale ne tím stylem, kterým se o to pokouší Petr. Snažila jsem se s ním o tom promluvit, ale opět došlo k hádce. Podle mě už mne vnímá jako asexuální bytost. A já s tím nedokážu pohnout. Když jsem se pokusila být iniciativní, mé snažení skončilo u mazlení, protože i každý dotek byl problém. Bojím se, že tímto náš vztah zničím, ale mé tělo jaksi nechce.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články