Valerie (76): U rakve jsem prosila exmanžela, aby mi o sobě dal vědět. Učinil to originálním způsobem

Valerie (76): U rakve jsem prosila exmanžela, aby mi o sobě dal vědět. Učinil to originálním způsobem
Zdroj: Unsplash

Valerie nikdy nebyla vášnivá fotografka. Když se ale naposledy loučila u rakve se zesnulým exmanželem, pořídila si na mobil tři jeho snímky a poprosila ho, aby jí o sobě dal vědět. To se k jejímu nemalému překvapení o pár měsíců později vyplnilo.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 04. 2023 17:00

Tento příběh se udál před třemi lety, dva měsíce po smrti mého exmanžela. U otevřené rakve jsem ho poprosila, zda by mi o sobě dal nějak vědět. Poděkovala jsem mu za společná léta a mobilem udělala tři fotky. Proč, to nevím. Je to přece jen trochu morbidní. Navíc skoro nefotím, v mobilu jsem měla jen šest snímků svého vnuka a psa.

Chtěla jsem přítelkyni exmanžela ukázat jeho fotky

Uplynul měsíc a já měla živý sen, že mi někdo volá. Jasně jsem slyšela vyzváněcí melodii mobilu a pak nezřetelný zvuk, snad hlas. Když jsem se ráno probudila, letěla jsem vyděšeně k telefonu s vědomím, že mi v noci někdo volal a já to nezvedla. Lekla jsem se, že se něco stalo. Vůbec jsem si nepřipouštěla, že by to mohl být sen. Na mobilu jsem ale žádný nepřijatý hovor neměla. Uklidnila jsem se. Musel to být sen.

Uběhlo opět pár týdnů. Fotky exmanžela jsem v mobilu stále měla, to vím jistě. Svědkem jsou mi i moji dva synové. Na přelomu července a srpna, tedy po dvou měsících, přišla na návštěvu přítelkyně mého exmanžela. Jelikož se s ním nestihla rozloučit, projevila zájem o jeho fotky, které jsem měla v mobilu.

Místo fotek jsem měla v mobilu tři podivné videonahrávky

Jaké ale bylo naše překvapení, když jsem otevřela galerii, abych jí je ukázala. V mobilu jsem měla šest fotek vnuka a psa, ty tři poslední, zachycující exmanžela v rakvi, chyběly. Místo nich tam byly tři sekundové videonahrávky. První a třetí obrázek na výšku, prostřední na šířku. Na všech byla modrobílá plocha evokující nebe a do ní jako do modelíny vytlačené otisky dlaní s prsty. Video na šířku obsahovalo zmenšené kopie levého a pravého videa. Vzájemně se nepatrně lišily.

Videa navíc byla pořízena dříve než původní fotky. Jsem si ale naprosto jistá, že v té době jsem nic nefotila ani nenahrávala. Dodnes si neumím vysvětlit, jak se tam ta krátká videa objevila, kdo je nahrál ani co mají znázorňovat. Možná mi můj exmanžel splnil přání, které jsem vyslovila u jeho rakve, a dal o sobě vědět prostřednictvím mého mobilu. Pro jistotu tam někam nahoru posílám dík.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články