Beata (45): Žárlím na exmanželovu mladou přítelkyni. Dcera k ní vzhlíží víc než ke mně

Beata (45): Žárlím na exmanželovu mladou přítelkyni. Dcera k ní vzhlíží víc než ke mně
Zdroj: Freepik

Beata se ocitla v situaci, která je velmi nepříjemná. Manžel ji opustil kvůli mladší přítelkyni Sáře. To by Beata ještě snesla, ale vadí jí, že si její dcera Kamila se Sárou vytvořila hezký vztah. Řeší spolu holčičí věci, chodí do kina a jsou z nich kamarádky. Beata jako kdyby pro dceru najednou nebyla důležitá. Klade si otázku, kde udělala chybu...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 03. 2023 13:00

Myslela jsem si, že v očích mé dcery Kamily (15) jsem skvělá máma, za kterou přijde kdykoliv a s čímkoliv. Nová partnerka mého exmanžela mi však otevřela oči. Mladičká Sára (25) si s Kamilou vytvořila krásný vztah, o kterém se mi může jenom zdát.

Manžel byl hodně náročný

V podstatě jsem ráda, že jsme se s Erikem (50) rozvedli. Exmanžel byl náročný ve všech směrech a já se ve vztahu dusila. Co se týkalo naší domácnosti, ta musela být pořád jako ze žurnálu. Manžela nikdy nezajímalo, že mám i jiné koníčky, než se doma plazit s hadrem a leštit zrcadlo v koupelně.

Jakmile našel smítko, už byl oheň na střeše. To ale nebylo všechno. Museli jsme pořád chodit do společnosti a hrát si na někoho, kým jsme nebyli. Erik vždycky nejvíc toužil po uznání a přehnanému obdivu. V tom jsem ale já své štěstí nenacházela. Vždycky jsem byla hodně rodinný typ a vyhledávala klid.

Když se narodila dcera Kamila, upnula jsem se na ni. To ona mě roky dělala znovu šťastnou. S Erikem si nikdy žádný vztah nevytvořili. On byl ten, kdo jí všechno kupoval a všude se chlubil, jakou má dceru. Ale že by si s ní hrál, nebo ji někam vzal, o tom se hovořit nedalo. On měl svůj svět a my dvě jsme do něj nepatřily. Já jsem se tak naučila žít a několik let si myslela, že to stačí.

Dcera si s ní velmi rozumí

Naše manželství ukončil sám Erik, když si před dvěma lety našel mladší přítelkyni. Sára naprosto přesně splňuje jeho představy o ženě. Ráda chodí do společnosti, ukazuje se a směje se vtipům, kterým ani nerozumí. Po rozvodu se mi ulevilo a doufala jsem, že mě potká štěstí s někým jiným.

Kamila ze začátku k otci vůbec nechtěla. Neměla ani zájem poznat Sáru. A přiznám se, že mi to vyhovovalo. Proč by se měla přátelit s někým, kdo jí sebral otce? Po roce, kdy si dal Erik tu práci a Kamilu postupně zpracovával, k němu začala jezdit. Nenápadně mi začala vykládat o Sáře. „Mami, ona nakonec není tak špatná," zmínila se jednou. Jindy zase vyprávěla o tom, jak šly spolu do kina nebo ke kadeřnici.

Najednou bylo Sáry všude hodně. Kamila o ní básnila, jak rozumí hudbě, kosmetice, a dokonce jí radí, jak na kluky. „Proč to neřešíš se mnou? Také bych ti poradila," reagovala jsem žárlivě. „Mami, Sára je mladší, ona těmhle věcem rozumí trošku víc," setřela mě. A tak se z nich dvou staly kamarádky. Byť je dělí deset let, zdá se, že to není problém.

Možná jsem někde udělala chybu

Někdy mám pocit, jako kdybych už pro dceru nebyla důležitá. Všechny své pocity sdílí převážně se Sárou. To, že se poprvé líbala, věděla ta mrcha dřív než já. Mně to dcera řekla jen tak mimochodem. Až později z ní vylezlo, že detaily řešila s ní… On se ale podle všeho změnil i exmanžel. Už netíhne po uznání, ale tráví čas s rodinou.

Bere holky na výlety a dovolené. Teď dokonce se Sárou plánují společné dítě. Kamila je z toho nadšená a už se těší, jak jim bude pomáhat. A já jsem z toho celá paf. Takhle to nakonec vypadá, že ta špatná a nechápavá jsem já. Milenka mého muže má s mou dcerou lepší vztah než já. A já se ptám, kde jsem udělala chybu?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články