Vlasta (56): Syn dělá všechno pro to, aby přišel o své štěstí. Nelíbí se mi to, ale musím ho krýt

Vlasta (56): Syn dělá všechno pro to, aby přišel o své štěstí. Nelíbí se mi to, ale musím ho krýt
Zdroj: Freepik

Vlasta si zoufá nad počínáním svého syna. Ten celý život střídal ženy jako ponožky. Když se konečně zamiloval, Vlasta doufala, že dostal rozum. Jak se ale ukázalo, Valérii také podvádí. Vlasta se bojí, že to praskne, a tak mu nedobrovolně pomáhá utajit jeho románky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 04. 2022 07:00

Jako matka jsem víc než nešťastná. Můj dospělý syn Milda (34) si neváží toho, co má. Konečně si našel úžasnou ženu, zplodil s ní syna a nic mu nechybí. Jeho povaha mu ale nedovolí, aby byl věrný. Snachu Valérii (32) podvádí. A já dělám všechno pro to, aby na to nepřišla.

Můj syn je sukničkář

Miloslav se za holkami začal otáčet už někdy ve třinácti letech. Tehdy jsme se tomu s manželem Josefem (60) smáli. Synova puberta nám dala pěkně zabrat. Už v patnácti letech to táhl se dvěma holkami najednou. Pamatuji si, jak jsem mu hubovala, že se to nedělá. „Když máš někoho rád, musíš mu být věrný," radila jsem mu z pozice ženy.

On si ale dál jel to svoje. Bylo to s ním čím dál tím horší. V pozdějším věku o něm začala kolovat pověst děvkaře. Jako matce se mi to neposlouchalo dobře. Bylo to naše jediné dítě a měli jsme vizi, jaký člověk z něj vyroste. Miloslav se těm představám zcela vymykal. Byl nepoddajný, střídal ženský a já se za něj styděla.

Když oslavil dvacáté sedmé narozeniny, musela jsem mu promluvit do duše. „Mildo, neblbni už tolik. Za chvíli ti bude třicet a pořád nemáš stálou přítelkyni. Přece nechceš zůstat sám," snažila jsem se. „Najdi si hodnou ženu, měj ji rád, starej se o ni," prosila jsem ho. Tenkrát měl asi slabou chvíli a přiznal se, že střídání žen je někdy silnější než on.

Syn si našel hodnou ženu, kterou také začal podvádět

Pořád jsem doufala, že až mu bude třicet, dostane rozum. Že z něj bude táta od rodiny. Místo toho byl ve třiceti pořád sám, bydlel na ubytovně a k rodinnému životu se neměl. Manžel nad ním začal lámat hůl a já vlastně také. „On už jiný nebude," říkával manžel. Nechtěla jsem mu dát za pravdu, jenže na tom něco bylo. Jednoho dne mi ale Miloslav volal, celý nadšený, a přiznal se, že se konečně zamiloval.

„Mami, musím ti někoho představit," jásal nadšeně do telefonu. Když k nám Valérii přivedl, měla jsem naději, že se usadí. Je neskutečně hodná, oddaná dušička, která Miloslava může napravit. Tři roky to tak i vypadalo. Jen zářil, do toho se jim narodil syn a já byla štěstím bez sebe.

Nakonec se zmohli i na koupi menšího domečku, protože čekají dalšího potomka. Poslední rok se ale Miloslav chová jako kdysi. Několikrát jsem ho ve městě spatřila v náruči jiné ženy. Známé drbny mi nosily informace, že se syn tahá s kde kým. To jsem musela utnout. Když jsem s tím na Mildu vyrukovala, stavěl se na zadní.

Musím lhát snaše do očí

„Proč se mi pořád pleteš do života? Je to moje věc, s kým se vídám, tak už mě nech být," zlobil se. „Ženu, jako je Valerie, už nepotkáš. Navíc, ona si to nezaslouží. Proč jí to děláš?" nechápala jsem. „Já jsem prostě takový," odbyl mě. „My máme Valérii rádi, nesmíš jí ublížit," prosila jsem ho. „Neboj, nic se nedozví," utěšoval mě ledabyle.

A já teď musím Valerii lhát, když se mě ptá, jestli ji Miloslav nepodvádí. Pojala jisté podezření a bojí se, co bude. Nejraději bych jí to řekla, ale nechci o ni přijít. Mám ji vážně ráda a chci, aby v naší rodině zůstala. Milda je sice ztracený případ, ale musím tu hru hrát dál a krýt mu záda.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články