Zdena (36): Nevinná procházka k popelnicím se zásluhou dcerky změnila v kolosální ostudu

Zdena (36): Nevinná procházka k popelnicím se zásluhou dcerky změnila v kolosální ostudu
Zdroj: Freepik

Zdena věděla, že její dcerka ráda fantazíruje. Netušila však, kam až je schopná zajít. Během naprosto nevinné procházky jí dcera pěkně zavařila. S odstupem času se tomu Zdena sice zasmála, ale v danou chvíli by se nejraději propadla hanbou do země.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 04. 2021 09:00

To, že jsou děti radost, zpochybňovat nechci. Spíš bych ráda vyzdvihla, jakou mají fantazii a jak umějí nám dospělákům pěkně zatopit.

Dcera má bujnou fantazii

Máme s manželem Oldou (38) dceru Máju (4). Je to upovídané a velmi aktivní dítě. Člověk se s ní nikdy nenudí. Díky bohu to není žádný uplakánek nebo vztekloun. Její fantazie ovšem pracuje na plné obrátky. Ráda si vymýšlí různé příběhy a pak jim věří. Máme podle ní doma příšerky a na zahradě nám žijí trpaslíci. Přijde mi to víc než roztomilé.

Mája je současně i mojí velkou pomocnicí. Nebojí se přiložit ruku k dílu v kuchyni nebo sama vyluxuje. Já poměrně dost dbám na to, abychom třídili odpad, což se mi jednoho dne stalo osudným. Doma se nám nakupily jak PET láhve, tak hromady krabic a novin. Nebylo nic jednoduššího než to všechno vzít a formou procházky jít vyhodit.

Bylo toho vážně požehnaně, skoro to vypadalo, že to nepoberu. Něco jsem nastrkala do tašek, ale i tak jsem šla ověšená jako vánoční stromeček. Mája se nabídla, že si dá nějaké plastové láhve a papír k sobě do kočárku místo panenky. Taková pomoc se nedala odmítnout. Dala jsem jí tam, co se vešlo, a vyrazily jsme ke kontejnerům na tříděný odpad.

Zapředla hovor s cizí starší ženou

U prvních popelnic jsme nepochodily, protože byly plné. Musely jsme tedy jít k dalším, které byly o poznání dál. Nějak zvlášť mi to nevadilo, byl hezký slunečný den. Pár metrů od popelnic jsme potkaly starší paní. Mája ji hezky pozdravila. Paní se jí zeptala: „Copak si to vezeš, princezno, v tom kočárku? Pročpak tam nemáš panenku?“

Já jsem mezitím došla ten kousek k popelnicím a začala se odpadu zbavovat. Mája, jak se sluší, paní odpovídala. Až zpětně jsem se dozvěděla, co jí řekla: „Víte paní, my nemáme moc peněz. Tak si musím hrát s láhvemi. Maminka je moc hodná, ale na panenku už nemá korunky.“ V danou chvíli jsem to neslyšela. Akorát jsem se otočila a viděla, jak žena Máju pohladila po tváři.

Mája mě doběhla a vyhazovala odpad do barevných popelnic. „Na co se tě paní ptala?“ otázala jsem se. „Nic důležitého. Jen jak se jmenuji a že mám moc hezký kočárek,“ tvrdila dcera. Proč bych jí nevěřila, že? Vesele jsme pokračovaly v procházce. Cestou zpět jsme se vracely kolem místa, kde jsme předtím ženu potkaly.

Tvrdila té ženě, že nemáme peníze

Ta zničehonic vyběhla z vedlejšího domu. „Princezno, počkej, něco ti dám,“ volala na dceru. Podala jí nějakou umolousanou panenku. „Na, tady máš, aby sis měla s čím hrát,“ pronesla. Na mě se podívala velmi soucitně a řekla: „Držte se, mladá paní.“ Vůbec jsem to nechápala. Bylo to celé nějaké divné.

Další den jsem tu ženu potkala v místním obchůdku. Šla jsem jen pro rohlíky a salám. Žena stála za mnou. Vyndala dvě stě korun a podávala mi je. „Proč mi to dáváte?“ ptala jsem se udiveně. „Máte krásnou dceru, tak jí kupte něco pořádného k jídlu,“ pohladila mě po zádech a odešla.

Doběhla jsem ji a peníze jí vracela. „Nezlobte se, ale já vaše peníze nechci a nepotřebuji,“ řekla jsem zdvořile. „Vaše dcera říkala, že nemáte peníze. Proto si musí hrát s láhvemi,“ vysvětlila mi ta paní. Začala jsem se smát a řekla ženě pravdu. Doma dostala malá uličnice pěkně za uši.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články