Zuzana (35): Kondiční jízdy probíhaly děsivě. Instruktor byl starý chlívák, co nešel pro narážku daleko

Zuzana (35): Kondiční jízdy probíhaly děsivě. Instruktor byl starý chlívák, co nešel pro narážku daleko
Zdroj: Unsplash

Zuzana se po letech rozhodla začít znovu řídit auto. Na kondiční jízdy v autoškole dostala postaršího instruktora, který se choval otřesně. Zuzana se snažila bránit, ale moc se jí to nepovedlo.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 02. 05. 2023 07:00

Je ostuda, že mi od dvaceti leží řidičák v šuplíku. Chtěla jsem konečně začít pořádně jezdit, a tak jsem si domluvila kondiční jízdy. Hned po první hodině jsem byla jako opařená, můj instruktor byl sprostý a vulgární!

Instruktor byl pěkný chlípník

První jízda po patnácti letech a já byla víc nervózní z obhroublého instruktora než z dopravní situace. Sjel mě rentgenovým pohledem, mlaskl a oznámil mi, že držím „šaltpáku, jak nástroj svýho starýho“.

Prosím!?“ ohradila jsem se v naprostém šoku. Instruktor dělal, jakoby nic neřekl. A pokynul mi k jízdě. Předpokládala jsem, že mi bude radit. On si ale v klidu balil tabák a vůbec se nedíval kolem. Když na mě kdosi zatroubil a já dupla na brzdu, začal můj učitel nadávat jak dlaždič. Rozsypal se mu totiž tabák.

Bože, další ženská, co se hrne do provozu. Že mám tohle zapotřebí!“ ulevil si pod vousy, ale já ho moc dobře slyšela. Sama jsem se začala ptát, jestli jedu dobře, nebo třeba kam mám vlastně jet. Nic kloudného jsem se ale nedozvěděla. A za chvíli bylo po jízdě, za kterou jsem dala čtyři sta korun.

Okamžitě jsem si šla stěžovat

Nenechala jsem si to líbit a hned naběhla na recepci autoškoly. Chtěla jsem vrátit peníze, nebo změnit instruktora. Ani jedno nebylo v nejbližší době možné. Na další dva týdny byl volný pouze ten starý sprosťák. Bylo nutné rozjezdit se do termínu dovolené, neměla jsem čas. Během další jízdy už jsem byla na pána o něco lépe připravená. Jakmile začal brblat něco o ženských, pěkně jsem si ho podala.

Tohle asi zkoušíte na mladší ročníky, já si to ale líbit nenechám. Takové chování je už dneska nepřípustné, to vám možná procházelo kdysi. Platím vám a vy dělejte svoji práci,“ kázala jsem mu celá rudá. Jenže jsem zatím vjížděla do jednosměrky a on pobaveně sledoval, jak se blížím k protějšímu autu. Zabrzdil nás na poslední chvíli.

Takže, dámo, jestli mě chcete poučovat, rovnou si vystupte. Řídíte otřesně a já mám takových studentů dneska ještě hodně. Teď odsud pěkně rychle vycouvejte. A pak mi dejte vědět, jestli pokračujeme v krasojízdě,“ zaburácel, až jsem zapadla hluboko do sedadla.

Jeho řeči jsem začala ignorovat

Jela jsem dál. A to, že se ten hulvát neumí chovat, jsem v tu chvíli hodila za hlavu. Nechápu, že ještě někdo zaměstnává podobný druh instruktorů. Odřídila jsem s ním zbytek předplacených hodin, vyslechla si další dvojsmyslné řeči, i to, že ženy za volantem nemají co dělat.

Po poslední lekci jsem se s ním ani nerozloučila. Je ale pravda, že mě ten adrenalin donutil vydat ze sebe to nejlepší a celkem slušně jsem se rozjezdila. Tak nevím, jestli jeho nechutné chování náhodou nebylo jakousi psychologickou součástí výuky...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články