Legendární Moon Boots: Sněhule, které v zimě 2023 dostaly kožíšek i svrchu

Dámské sněhule nepromokavé: Legendární Moon Boots, které unosíte na horách i ve městě
Zdroj: Oficiální materiály prodejce/koláž: Lifee
Legendární základní model Moon Boot Icon pořídíte v mnoha barevných provedeních za přibližně 4 600 Kč.Oblíbená je nestárnoucí bílá varianta. (Moon Boot, 4 600 Kč)Trendy třpytivý model Icon stojí 6 875 Kč.Aktuální hit a novinka této sezony, beránkové sněhule, 6 200 Kč.+ 12 fotek+ 13 fotek

Legendární obuv s příznačným názvem Moon Boot, která jakoby z oka vypadla těm, ve kterých astronauti plavmo pluli měsíční krajinou. A s aktuálním počasím je možná oceníme i my, běžní Středoevropané, neboť většinu kontinentu právě zasypal sníh, a tak se nabízí sáhnout po výhřevném modelu obuvi i mimo sjezdovky, v civilizaci.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 05. 12. 2023 08:00

Když Neil Armstrong s misí Apollo 11 v roce 1969 slavně dobýval povrch Měsíce, jistě nikdo z astronautů tehdy netušil, že se s jejich prvními krůčky ve vesmíru zrodí i nová hvězda. Módní hvězda. Přestože si společnost Tecnica Group, která dodnes stojí za jejich výrobou, nechala jejich značku zaregistrovat až v roce 1978, slavné sněhule navrhl a vytvořil jejich autor, italský obuvník Giancarlo Zanatta hned v témže roce, kdy lidstvo překonalo významný milník na cestě do vesmíru. A jejich popularita začala ihned strmě stoupat.

Moon Boot: Nosí je i Paul McCartney

Astronautským oblekem inspirovaná vysoce výhřevná obuv raketovým tempem získávala na oblibě od prvních modelů, opravdový boom ale v roce 1970 spustil člen tehdejší hudební megastar, kapely The Beatles. Když v nich zapózoval Paul McCartney, bylo rozhodnuto. Tyhle boty chce mít každý. A od roku 1970 se toho příliš nezměnilo. Jejich obliba neutuchá, navíc se měsíčním botám, které jindy vévodí spíše horským dovolenkovým outfitům, otevírá nové pole působnosti. Ulice měst.

Unisex, který (zatím) milují především ženy

V současnosti tuto nepřehlédnutelnou sněhuli preferují především ženy a muže v nich, navzdory stírání genderových rozdílů, módu a doplňky nevyjímaje, zatím nijak významně často nepotkáte. Co není, ale brzy může být. Obzvlášť s aktuální sněhovou nadílkou, která zasypala velkou část území Evropy a slibovanou účinností proti chladu, kterou Moon Boot sněhule garantují až do 35 stupňů pod nulou.

Nabízí se tak příležitost vytáhnout tuto módní vychytávku, kterou stejně jako další extravagantní a luxusní kousky milují hvězdy napříč planetou, i jindy než na après-ski v lyžařských střediscích. Aktuální počasí přeje nepřehlédnutelným měsíčním botám totiž i v ulicích měst. Pokud tedy máte dostatek odvahy, klidně je nazujte třeba rovnou na cestu do práce.

Moon Boots a módní trendy

Přestože vznikly především jako funkční doplněk, jejich módní kariéra také není k zahození. Už od 70. let se díky popkultuře a milovníkům "Moon Boots" z řad hvězd staly opravdu vyhledávaným artiklem, od 80. let postupně začaly nové modely nezaměnitelných zimních bot kopírovat i jednotlivé módní vlny. I dnes tak není výjimkou, že si můžete pořídit jejich speciální edice úzce reflektující nejnovější módní výstřelky. V aktuální nabídce najdete model kompletně vytvořený z kožešinového beránka, retro kousky s nápadnými potisky, Moon Boot v designu šněrovacích tenisek nebo stále velmi oblíbené třpytivé varianty ve stříbrném či zlatém provedení.

Do městského provozu ale určitě oceníte ty méně nápadné a jednodušší typy, třeba černou klasiku v laku i v matné úpravě, světlé modely nebo hit současnosti, oblíbené sněhule v mid verzi sahající jen lehce nad kotníky nebo i níž. Na brouzdání závějemi to není, do města ale jako když je v současných třeskutých mrazech najdete. Boty s etiketou Moon Boot totiž až na nejbizarnější módní výstřelky vždy tvoří nepromokavý materiál, hřejivé útroby a nepostradatelná protiskluzová podrážka.

Zalíbily se vám Moon Boots a jejich příběh? Tak směle do toho, vybavte se vychytávkou jako pro astronauty a ladovská zima si na vás nepřijde! Novinky i klasiku v podání značky Moon Boot si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články