Michal (33): Po půlroční služební cestě mi přítelkyně dala bez vysvětlení sbohem. Vypadá to, že se tahá s jiným

Michal (33): Po půlroční služební cestě mi přítelkyně dala bez vysvětlení sbohem. Vypadá to, že se tahá s jiným
Zdroj: Freepik

Vztah na dálku není jednoduchý. Párům, které se do něj pustí, musí být jasné, že se od nich bude vyžadovat, aby se snažily. Michal si byl svojí partnerkou jistý, a když odjížděl na delší pracovní cestu, myslel, že mu vztah vydrží. Víc se ale mýlit nemohl.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 09. 2023 10:00

S Lídou (28) jsme tvořili pár víc než sedm let. Myslel jsem si, že nás nemůže nic ohrozit, když mi ale v práci nabídli, abych jel na půl roku do zahraničí, náš vztah to nenávratně poznamenalo.

Jel jsem na půl roku do Španělska

Na práci jsem odjel do španělské pobočky naší firmy. Moc jsem se tam těšil. Nabídli mi lepší finanční ohodnocení a já věděl, že se tam budu učit od zkušenějších kolegů, a pobyt tak bude hodně přínosný. Všechno tohle jsem Lídě vysvětlil, když jsem jí před sedmi měsíci říkal, že na půl roku odjedu pryč.

„Španělsko není tak daleko, určitě mě tam můžeš přijet navštívit. Můžeš si vzít v práci volno a na pár dní přijet. Všechno ti tam ukážu,“ sliboval jsem jí a doufal, že to tak pro ni bude stravitelnější. Vypadala totiž hodně nešťastně. V práci by si volno vzít nemohla, a tak bylo jasné, že tu bude muset zůstat sama.

Přítelkyně se mi odcizovala

Když jsem odjížděl, slíbil jsem jí, že jí budu volat každý den. Udělal bych cokoliv, abych náš vztah udržel. Na Lídě mi záleželo a nechtěl jsem o ni kvůli tomu přijít. Svůj slib jsem dodržel. Ráno jsem jí psal smsku a přál jí dobré ráno, večer jsem jí pokaždé zavolal a zeptal se, jaký měla den.

Úspěch to nemělo. Postupem času na mě měla stále méně času. Bylo mi jasné, že se něco děje, ale nechtěl jsem to řešit na dálku. Doufal jsem, že se to vyřeší samo, až za mnou přijede na návštěvu. Ale ani ta nevyšla podle mých představ. Na Lídě bylo vidět, že se něco děje. Bylo málomluvná a mým vtipům se nesmála. Odjížděla a já měl z její návštěvy rozporuplné pocity.

Rozešla se se mnou

Ukázalo se, že mé tušení bylo správné. Po návratu do České republiky se mnou Lída ještě měsíc vydržela, ale pak mi bez okolků řekla, že se se mnou rozchází. „Byl jsi moc dlouho pryč. Bylo to pro mě těžké. Neměl jsi odjíždět,“ řekla mi na rozloučenou. Ale podle mě to nebyla moje chyba. 

Bylo mi od začátku jasné, že si za mě našla náhradu. Potvrdil mi to i můj kamarád, který ji několikrát viděl ve společnosti nějakého muže. Lída prostě neměla trpělivost na mě čekat a náš vztah trvající sedm let zahodila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články