Denisa (29): Přítel odjel na dlouhou služební cestu. Bojím se toho, co tam asi dělá

Denisa (29): Přítel odjel na dlouhou služební cestu. Bojím se toho, co tam asi dělá
Zdroj: Freepik

Důvěra je v partnerském vztahu klíčová. Pokud o tom druhém jen trochu pochybujete, velmi rychle může dojít k rozchodu. Denisa se momentálně bojí, že ji přítel podvádí na služební cestě.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 12. 2021 08:00

S Petrem (27) žijeme skoro šest let. To je na naše poměry opravdu dlouho. Náš vztah se ovšem neobešel bez hádek a také jednoho velkého podrazu z Petrovy strany. A právě proto se teď bojím, že to udělá znovu.

Zažili jsme krizi ve vztahu

Před třemi lety jsme s Petrem zažili velkou krizi. Velmi dlouho to vypadalo, že se rozejdeme, ale nakonec jsme to ustáli. Došlo mi, že vlastně o nic nešlo a že není důvod kvůli tomu bořit slibně se vyvíjející vztah.

Petr mi tehdy řekl, že se líbal s kolegyní v práci. Spousta lidí by to nejspíš přešla, ale mě to opravdu zasáhlo. Petrovi jsem hodně věřila a v tu dobu mě ani nenapadlo, že by byl něčeho takového schopen. Byla jsem v šoku a trvalo mi dlouho, než jsem pochopila, že to doopravdy nic neznamenalo.

Odjezd na služební cestu to zkomplikoval

Celou dobu jsem si myslela, že jsem tuhle ošklivou událost dávno hodila za hlavu. Opak byl ale pravdou. Někde v podvědomí mi to zůstalo a teď se to vydralo na povrch. Spouštěčem byl Petrův odjezd na služební cestu. „Je mi to líto, zlato, ale vedoucí firmy mě na tři a půl měsíce posílá do Mexika,“ oznámil mi před dvěma měsíci.

Byla jsem z toho opravdu smutná, tři a půl měsíce jsou dlouhá doba. Petr se mi snažil všemožně zlepšit náladu, ale bylo to marné. Nechtělo se mi být tři a půl měsíce samotné.

Teď mám strach, že to udělá znovu

Nakonec odjel. Bylo to nevyhnutelné, ale od té doby se mi v hlavě honí hrozné scénáře toho, co tam asi dělá. Všechno to má spojitost s jeho tři roky starým úletem. Když mi náhodou nezvedne hovor na Skypu, hned si představuji, že si tam našel někoho jiného, že už pro něj nejsem důležitá a že moje místo zastupuje jiná žena.

Přijde mi, že už z toho začínám bláznit. Nechci být stíhačka, která se ho pokaždé ptá, kde byl, s kým tam byl a proč tam byl. Ale takto se užírám pocitem nejistoty. Jeho odjezd na tak dlouhou dobu opravdu nebyl dobrý nápad a teď začínám litovat, že jsem tam nejela s ním.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články