Linda (45): Manžel mi přivezl ze služební cesty starožitnou šperkovnici. Počáteční radost vystřídal strach

Linda (45): Manžel mi přivezl ze služební cesty starožitnou šperkovnici. Počáteční radost vystřídal strach
Zdroj: Unsplash

Linda byla velkou sběratelkou šperků, a tak jí manžel jednou dovezl ze služebné cesty velkou dřevěnou šperkovnici, kterou koupil v Maďarsku na trhu s veteší. Linda si do ní uložila veškerou bižuterii, jenže od té doby se začaly dít podivné věci.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 04. 2023 18:00

Tu šperkovnici, co mi přivezl Radim (51) ze služební cesty v Maďarsku, jsem si hned oblíbila. Mám tolik bižuterie, že už nevím, kam to dávat. Ve chvíli, kdy jsem ji zaplnila, se mi ale začaly některé kousky ztrácet. A pak mi nebylo příjemně ani v pokoji, kde šperkovnice stála.

Starodávná šperkovnice měla své kouzlo

Radim často jezdil pracovně mimo republiku a pokaždé mi přivezl nějaký dáreček. Tentokrát narazil na tržnici se starožitnostmi, kde ho zaujala dřevěná třípatrová krabice na šperky. 

Skvěle se mi trefil vkusu! Navíc jsem přesně takovou skříňku potřebovala na bižuterii. Ten starodávný poklad jsem si vystavila v ložnici a nemohla se na něj vynadívat. 

Další den jsem si chtěla vzít fialové náušnice k šatům, ale za boha jsem nemohla najít druhou do páru. Prohledala jsem všechna zákoutí, dívala se i na zem. Nebyla nikde. Totéž se stalo o týden později, kdy mi zmizel náramek. Už mi to začalo být podezřelé.

V místnosti se mi špatně dýchalo

Začala jsem se také pravidelně probouzet uprostřed noci s tím, že mě někdo rdousí. Nemohla jsem se kolikrát ani nadechnout. Pokaždé mi padl zrak na šperkovnici. Jako by mě skrz ni někdo pozoroval. 

Zavolala jsem kamarádce, která se zabývá spiritualitou, a svěřila se jí se svým problémem. Už mi chybí šest náušnic, náramek a prsten. To přeci nemůže být jen tak!“ stěžovala jsem si jí.

Máš doma cizí věc. Nevíš nic o jejím předchozím majiteli. Mohli té osobě třeba šperkovnici ukrást a teď si bere věci zpět,“ řekla mi kamarádka, jako by se nechumelilo. Úplně mě tím vyděsila. Navrhla mi, ať místnost i šperkovnici vyčistím vykuřovadlem z bílé šalvěje.

Zkusila jsem vykuřování, ale stejně nemám dobrý pocit

Když jsem pobíhala s čoudícími bylinkami po ložnici, připadala jsem si legračně. Radimovi jsem o svém pokusu raději neříkala. Možná to ale mělo nějaký efekt, další šperky už se neztrácejí. Dokonce nacházím ty ztracené na různých místech v bytě.

V noci se už hrůzou také neprobouzím, ale stejně se mi šperkovnice přestala líbit. Je vlastně docela zvláštní, jak automaticky si bereme domů cizí věci. Přitom v sobě můžou nést nějakou starou negativní energii. Mám v plánu přenést šperkovnici do předsíně, snad se manžel neurazí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články