Monika Absolonová o bronzové ceně ze Slavíků: Čekala jsem většího ptáka, ale i tak je nádherný

Zpěvačka Monika Absolonová se letos stala bronzovou slavicí.Monika Absolonová získala slavíka po dvaceti letech.Monika Absolonová se zlatou slavicí Ewou Farnou.Zleva: Monika Absolonová, Lucie Bílá, Ewa Farna.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka Monika Absolonová (47) letos po dvaceti letech získala Českého slavíka. V rozhovoru pro Lifee.cz vypráví čerstvá bronzová slavice, jak s ní úspěchy prožívají synové Tadeáš (8) a Matouš (5). Jak kluci kriticky zhodnotili její šaty? Proč nechce v jejich dosahu nechávat drahocenného slavíka? A kdy byli synové opravdu pyšní, že je maminka zpěvačka? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 11. 2023 12:00

Zpěvačka Monika Absolonová (47) bodovala v Českém slavíkovi naposledy přesně před dvaceti lety, kdy byla v letech 2002 a 2003 vyhlášena skokankou roku, tenkrát ještě v anketě Zlatý slavík. Letos se umístila za zlatou Ewou Farnou (30) a stříbrnou Lucií Bílou (57). "Slavíka si užívám každý rok, co tady jsem, a letos je pro mě nesmírně překvapivý. Vzhledem k tomu, že se Sagvanem Tofim, s Alešem Hámou a s Ondrou Sokolem se dobře znám, tak jsem si na začátku myslela, že to je humor a nějaká skrytá kamera. A ona nebyla," naráží zpěvačka v našem rozhovoru na partičku vtipných moderátorů večera.

Monika Absolonová čekala většího ptáka

Zpěvačka v rozhovoru přiznává, že po dvaceti letech zažívá díky svým fanouškům nečekanou euforii. "Po těch dvaceti letech, co sem chodím, a pravidelně držím pěsti... Vlastně jsem neměla připravenou ani žádnou řeč, protože jsem to opravdu nečekala," říká upřímně. "Doufám, že jsem neříkala úplné krávoviny a moc děkuji. Slavíček je překvapivě malinkatý –⁠ čekala jsem nějakého většího ptáka –⁠ ale je nádherný, strašně si ho vážím," vzkazuje Monika Absolonová svým fanouškům.

Thálii mi syn naposledy rozbil, teď to nedopustím

Zpěvačka už je vyhlášená pro svoji smůlu co se týká vzácných sošek. Skleněného skokana roku jí například před dvaceti lety rozbila šatnářka ještě ten večer po vyhlašování a neslavně skončila také její cena Thálie. "Dostala jsem Thálii a tu mi syn Tadeáš rozbil... Myslím ale, že tuhle cenu mi kluci nerozbijí, maximálně, že by chtěli dloubat ty kamínky. Doufám, že to dělat nebudou," modlí se zpěvačka naprosto upřímně. "Takže ho nechám chvíli doma a později ho možná umístím do divadla Studio dva, protože tam už je ta Thálie. Myslím, že by bylo dobré, aby byl někde, kde se ho nikdo nedotkne," směje se zkušená máma dvou rošťáků. "My totiž máme v obýváku branku a hraje se tam fotbal. Myslím, že tohle bude jistota."

Mamko, zázraky se dějí

Osmiletý syn Tadeáš už prý před Slavíkem zjišťoval, zda maminka nějakou cenu přinese. "Odpověděla jsem mu: "Tádulko, nedostanu, ale to nevadí. Bude to hezké, budu mít hezké šaty a budu třeba čtvrtá, pátá nebo šestá. A já mám z toho radost, protože lidem jsem stála za to, že mi poslali hlas, a to je hezký." A on: "Mamko, zázraky se dějou!" dojímá se Absolonová nad tím, jak jí starší syn držel pěsti. "Bylo to tak hezké! Dnes mi to ještě zopakoval. O reklamní pauze jsem mu volala a řekla jsem mu: "Tádulko, zázraky se dějou!" Kluci přenos sledovali," pochlubila se pyšná zpěvačka. "Ráno už budou doma na tu cenu koukat. Matoušovi to bude jedno, ale Táda to bude řešit," těšila se Absolonová.

Šaty zhodnotili synové kritickým okem

Jak nám Monika Absolonová dále prozradila, její syny více zajímá sport, než fakt, že jejich máma je slavná zpěvačka. "Myslím, že moji kariéru se mnou kluci úplně neprožívají. Přiznám se, že na koncerty ani do divadla je moc neberu, spíš je beru do divadla na jiné lidi. Berou to tak, že mamka zpívá," krčí rameny Absolonová.

Jediné, co na Matouše s Tadeášem platí, jsou pohádky. To je potom maminka za skutečnou hvězdu. "Myslím, že to hodně zaznamenali v Ledovém království, nebo když jsem nazpívala Mary Poppins a Troly, to je bavilo. Pochopitelně, jsou to kreslené pohádky. Hrála jsem také v Princezně ze mlejna. Ale že by prožívali, že zpívám, tak to ne," směje se Absolonová, která byla ve výrazných šatech barvy Viva Magenta za jasnou královnu večera.

U synů zabodovala napůl. "Dnes mám například na sobě krásné šaty a Táda říká: "Tak ty se mi vůbec nelíběj!" a Matouš: "Ty jsou, mamko, kvásný!" Tohle je vtipný," chytá se za hlavu Monika.

Související články

Další články