Umírající miminko odpojili od přístrojů a v slzách se s ním loučili: Stal se zázrak, chlapeček otevřel oči

Ilustrační fotografie
Zdroj: pixabay.com

Zázraky se nedějí jen ve snech nebo na filmových plátnech. Své by o tom mohli vyprávět rodiče malého Oscara Bedforda, kteří si prožili příběh, na který nikdy nezapomenou a který určitě dostane i vás. Úžasný osud chlapečka nyní obletěl svět.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 11. 11. 2019 13:02

Zdálo se, že se jim hroutí svět. Jejich právě narozený chlapeček Oscar totiž ani přes veškerou snahu lékařů neprojevoval žádné známky života. Jeho tělíčko bylo celé modré a nic nenasvědčovalo tomu, že by se blýskalo na jakékoli zlepšení. Přesto byl umístěn do inkubátoru.

Matce Chelsea bylo lékaři sděleno, že pokud si Oscara z inkubátoru odebere, jejich klouček bude žít jen několik sekund, maximálně pár minut. I proto si rodiče vzali svého syna do speciální místnosti, aby s ním prožili jeho poslední chvíle, pochovali si jej a navždy se s ním rozloučili.

Zázračný videohovor

Chelsea bylo neskutečně líto, že malého chlapečka nikdy neuvidí její vlastní máma. Zavolala jí proto prostřednictvím videohovoru, během nějž měla malého Oscara položeného na hrudi. V ten moment ještě netušila, že tento hovor bude tím nejšťastnějším v jejím životě.

Během telefonátu přišel obrovský šok, malý Oscar totiž otevřel oči a jeho babička začala křičet štěstím. „Jeho otevřené oči mi připadaly jako sen. Seděl jsem na posteli a zavrtěl hlavou, jako to dělají lidé ve filmech. Bylo to úžasné, nejlepší pocit na světě – ale musel jsem se štípnout,“ vzpomíná chlapečkův otec.

Nikdo nevěděl, co se bude dít dál, Oscar ale ukázal, že je velký bojovník. Následně byl převezen do hospicu a po nějaké době si ho rodiče dokonce odvezli domů. Sílu mu dodávalo i maminčino mléko, přesto lékaři Chelsea upozorňovali, ať nepropadá přehnané euforii.

Není vyhráno, ale naděje neumírá

I přes svůj těžký životní osud se chlapeček dokáže usmívat a komunikovat, což je pro rodiče obrovský dar. „Je mu 18 měsíců, ale je jako dítě ve věku do tří měsíců. Přesto se směje a miluje světla, i když je částečně slepý,“ vysvětluje Oscarova maminka Chelsea.

Malý Oscar má rád hlasy a hudbu. Nejraději je však v maminčině náruči, ve které si spokojeně blábolí. Jeho život však stále ohrožuje epilepsie a minulý měsíc si dokonce prožil těžké chvíle na jednotce intenzivní péče. Oscarovi rodiče neví, jak dlouho tady s nimi bude, ale už věří na zázraky, nic nevzdávají a svému synovi chtějí dát vše, co mohou.

Miminka jsou křehkým požehnáním. Tady si můžete přečíst, jak je ukonejšit, když pláčou:

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články