V životě se můžeme zamilovat jen třikrát, říkají psychologové

V životě se můžeme zamilovat jen třikrát, říkají psychologové

V životě se scházíme a rozcházíme, tak to zkrátka je. A pokud existuje někdo, kdo svou životní lásku potkal hned napoprvé, patří k vzácným druhům. Podle psychologů se můžeme zamilovat nanejvýš třikrát – a svou spřízněnou duši nalezneme pravděpodobně až na třetí pokus.

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 05. 2017 06:44

1. Pohádková láska

Jedno z prvních zamilování připomíná to z nejkrásnějších romantických filmů. Všednost každodenního světa je tatam. Najednou ho vidíme růžově, chceme se v něm toulat, zkoumat ho, čichat k němu a ochutnávat jej… a to všechno sdílet s naší spřízněnou duší. Náš vztah jako by vypadl z pohádky. A tak věříme, že vydrží navždy.

Záleží nám na tom, aby okolí vyjádřilo vůči našemu vztahu respekt. Objeví-li se negativní reakce, necháme se jimi často strhnout. A kouzlo se rozplyne. Otevře se tak brána do další etapy milostného života…

2. Komplikovaná láska

Ponaučily jsme se z předchozího nevydařeného vztahu. Nebo jsme si to alespoň myslely…

Současný partner povětšinou splňuje naše představy o ideálním protějšku. Ale zůstaly mu některé vlastnosti či projevy, které nedokážeme skousnout.

Čas od času dojdeme do bodu, kdy cítíme tlak rozhodnout o své budoucnosti. Klademe na misky vah všechna pro a proti.

Do vztahu jsme ale investovaly příliš. Což je argument, kvůli kterému se točíme v kruhu.

3. Skutečná láska

Vynoří se tehdy, když přestaneme čekat. A neohlašuje se hlasitě. Často jí neprovází typické znaky zamilování. Ve vzduchu ale visí něco, co nejde popsat slovy.

Zapomněly jsme na všechny požadavky, které v minulosti musel potenciální partner do puntíku splňovat. Nyní se zaměřujeme na silné stránky jeho osobnosti. A on nám to oplácí stejnou měrou.

Jako dvě spřízněné duše jsme k sobě připluly s lehkostí. A právě taková má opravdová láska být – čistá, nekomplikovaná, nedokonalá.

Zdroj: BrightSide

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články