Vše, co jste chtěli vědět o menstruaci, ale báli jste se zeptat

Důležité je, si zapisovat i intenzitu krvácení a veškeré výkyvy.
Vložky, tampony nebo kalíšek?S antikoncepcí můžete menstruaci posunout klidně na celé léto.Nepříjemnou bolest lze potlačit práškem nebo ohřívací láhví.Sex během menstruace? Pohlavní orgány jsou v té době velice citlivé a může tak dojít lehce ke zranění.+ 1 fotka+ 2 fotky

Myslíte si, že o svých dnech víte naprosto všechno? Možná vás vyvedeme z omylu. Pár věcí totiž při menstruaci děláme automaticky a nikdy nás nenapadne, k čemu a proč tomu tak je.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 03. 2018 01:25

K čemu je dobré si vést menstruační kalendář?

Informace obsažené v mestruačním kalendáři jsou dobré především pro vašeho gynekologa. Důležité je, si zapisovat i intenzitu krvácení a veškeré výkyvy, které na sobě spozorujete. Podle kalendáře si hlavně můžete spočítat plodné a neplodné dny. 

Lze si posunout datum menstruace?

Ano lze. Slouží k tomu především hormonální antikoncepce. Plánujete například dovolenou u moře a nechcete ji prokrvácet? Stačí nasadit antikoncepci a nevysazovat ji.

Lze to i bez antikoncepce?

I to lze zařídit. Místo antikoncepce vám váš doktor může předepsat jiné hormonální tabletky. Tyto tablety jsou dostupné pouze na lékařský předpis a je nutné je začít brát 5-7 dní před očekávanou menstruací. Když se je rozhodnete vysadit, menstruaci se vrátí do tří dnů.

Jak dlouho se dá brát antikoncepce bez jejího občasného vysazení?

S antikoncepcí můžete menstruaci posunout klidně na celé léto. Škodlivé to není. Doporučuje se optimálně nevynechat 3 po sobě jdoucí cykly.

Vložky, tampony nebo kalíšek?

Obecně jsou zdravější vložky. Krev nezůstává uvnitř těla, ale jde ven. Samozřejmě se musí velice dbát na hygienu. Kalíšek určitě stojí za zkoušku. Tampony není dobré používat léta v kuse. 

Je možný sex během mestruace?

Na tuto otázku existují dva rozdílné názory. Jeden říká, že to bezpečné je, druhý , že zase není. Lékaři pohlavní styk během menstruace spíše nedoporučují. Pohlavní orgány jsou v té době velice citlivé a může tak dojít lehce ke zranění.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články