Nejotřesnější matka z YouTube Ruby Franke: Ze svých dětí vyháněla démony tvrdou prací, mučením a dlouhými půsty

vlogerka Ruby Franke
Zdroj: Profimedia

Vlogerka Ruby Franke z Utahu se proslavila svým YouTube kanálem s názvem "8 Passengers", kde se snažila několik let radit ostatním matkám s výchovou dětí. Měla desítky tisíc věrných odběratelů a statisíce zhlédnutí. Jenomže pak se něco změnilo. Ruby se začala ke své rodině chovat velmi podivně...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 04. 2024 11:00

Tresty, které začala doporučovat, a hlavně provádět, se začaly nebezpečně přibližovat týrání a zneužívání. Její fanoušci tak začali bít na poplach. Vše vyvrcholilo minulý rok, kdy byla zatčena se svou obchodní partnerkou Jodi Hildebrandt, která se na týrání taktéž podílela. Z jejího domu tehdy utekl dvanáctiletý syn Ruby, jenž hledal pomoc u souseda. Celé tělo měl pokryté ranami, jež byly zalepené lepící páskou. Vykazoval taktéž značnou podvýživu. V podobném stavu byla objevena i jeho devítiletá sestra.

"Satanovy" děti Ruby Franke

V očích svých fanoušků se Ruby jevila jako pracovitá matka, která se svým manželem Kevinem sdílela výchovu šesti dětí. Chtěla světu ukázat, jak jejich rodina funguje dle zásad a učení Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Pozdější soudní stání prokázalo, že členství v této náboženské skupině hrálo zásadní roli v nevhodném a nebezpečném chování vůči dětem.

Právě náboženský extremismus motivoval Franke a Hildebrandt ke strašnému zneužívání. Ženy věřily, že jen tímto způsobem dokáží z dětí vypudit hříchy a naučit je bohabojnému způsobu života. Dle zápisu v Rubyiných denících byly její dětí údajně "Satanovy". Prý její syn v jakémsi "tajném chování" napodobuje hada pokušitele z Rajské zahrady. Zbylé děti pak měly být posedlé různými démony. A to musela změnit. Děti měly napodobovat Spasitele a ne jeho úhlavního nepřítele.

Přehnané tresty slavné vlogerky

Zjistilo se, že rány na rukou a zápěstí dvanáctiletého syna Ruby byly způsobeny provazem, kterým ho znehybnila kvůli jeho hříšnému chování. To však byla pouhá špička ledovce. Její děti byly nuceny žít v jakémsi pracovním táboře. Musely pracovat venku na spalujícím slunci, neboť jen démoni zůstávají ve stínu.

Kdo nesplnil úkoly, byl zavřený do skříně. Docházelo rovněž k držení hlavy pod vodou, kopání, polévání špinavou vodou a nedobrovolnému holení vlasů. K jídlu byly jen fazole a rýže, které střídal několikadenní půst. Omezován byl také pitný režim. Kdo se napil z hadice na zahradě, byl označen za zloděje.

Z hvězdy YouTube pád na tvrdé dno

Po zatčení byly Ruby odebrány všechny děti. YouTube také deaktivoval její dva kanály. V prosinci minulého roku Franke přiznala vinu. Souhlasila také s tím, že si tresty odpyká po sobě, nikoli souběžně. Když tak obdržela čtyři po sobě jdoucí tresty odnětí svobody v délce od jednoho roku do patnácti, musí si odsedět minimálně čtyři roky. Hildebrandt se přiznala ke čtyřem bodům obvinění, přičemž dva z nich byly kvůli dohodě o vině a trestu staženy.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Ruby Franke
Grunge.com: Disturbing Details Found In Ruby Franke's Journal

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články