Neobvyklý příběh Bobbi Parker: Se svým únoscem žila 10 let na slepičí farmě, prý se do sebe zamilovali ve vězení

10 let s únoscem: Opravdu Bobbi Parker opustila svého manžela nedobrovolně?
Zdroj: Pixabay

V roce 1994 byla Bobbi Parker, manželka zástupce vězeňského dozorce v Oklahomě, unesena násilnickým vrahem, který ji měl držet deset let v zajetí. Randolph Dial byl prý mistrem výhrůžek, drog a vymývání mozku, což mu umožnilo donutit ženu k poslušnosti a předstírání šťastného života na slepičí farmě v Texasu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 04. 2023 16:00

Dialův plán skončil v roce 2005, kdy jeho statek vzalo útokem policejní komando. Skončil ve vazbě, Bobbi u svého manžela. Jenomže po třech letech byla obviněna i samotná Bobbi...

Bobbi Parker potkává Randolpha Diala

Bobbi Parker žila se svým manželem Randym a dvěma dcerami hned vedle vězení, kde si Dial odpykával svůj trest. Tento umělec a sochař byl totiž v roce 1981 odsouzen k doživotí za vraždu instruktora karate. Ke svému činu se přiznal až po pěti letech. Tvrdil, že šlo o nájemnou vraždu, kterou si u něho zaplatila mafie. Ve skutečnosti to byl výmysl. Dial byl snílek, který svým přátelům psal z vězení dopisy, v nichž se chválil, že pracuje pro FBI i CIA.

A jelikož uměl mluvit a působit na své okolí, měl ve vězení opravdu mírný režim. Dokonce mohl založit umělecký kroužek sloužící k rehabilitaci vězňů. A aby toho nebylo málo, Parkerovi mu umožnili vycházky do jejich garáže, kde pracoval s keramikou. Bobbi tam s ním trávila spoustu času.

Únos Bobbi Parker

Jako každý jiný den, i ráno 30. srpna 1994 odešel zástupce dozorce Randy Parker do práce. Dial opět tvořil v jeho garáži. Když se Randy odpoledne vrátil domů, Bobbi tam nenašel. Zanechala pouze vzkaz, že šla nakoupit. Jenomže s příchodem večera začal být jako na trní. Navíc mu došlo, že se Dial do své cely nevrátil. Jistě musel jeho ženu využít k útěku. Téže noci ještě Bobbi zavolala své matce, aby dětem vzkázala, že se po několika dnech vrátí. Ozvala se ještě dvakrát. Ani jeden z telefonátů však nebyl určený manželovi. Pak se o ní deset let nic nevědělo.

Policie dopadla Diala díky tipu diváka, který sledoval pořad Nejhledanější zločinci. Měl žít na slepičí farmě poblíž hranic s Louisianou. Společnost mu tam dělala Bobbi. Dle slov sousedů jim to klapalo. Tohle by důvod, že byla objevena až po 10 letech a jen díky náhodě? Dial ale tisku tvrdil, že ji unesl pod pohrůžkou násilí. A následně jí vymyl mozek...

Pravda o únosu?

Opětovné shledání Bobbi s manželem bylo velmi emocionální. V určitých ohledech ale byla jiná. Třeba se ho ptala, zda může na záchod nebo si dojít do lednice pro pití. Mezitím agenti prohledali Dialův domek na slepičí farmě, kde našli spoustu zajímavých věcí. Šlo třeba o použité kondomy a spoustu valentýnských přání, která si navzájem vyměnili.

Ukázalo se, že když ho v roce 2004 stihl infarkt a byl převezen do nemocnice, měla jedinečnou šanci utéct. Místo toho mu poslala dopis s přáním brzkého uzdravení.

Po třech letech od vysvobození byla Bobbi obviněna z toho, že Dialovi pomohla utéct a tím nastartovala jejich neobvyklý příběh. Prý byla do něho zamilovaná. Její právníci tvrdili, že k tomu byla donucena a zmanipulovaná. Dodnes není úplně jasné, zda šlo o romanci, nebo únos. Bobbi si odseděla šest měsíců, v dubnu roku 2012 byla propuštěna na svobodu. Pět let poté, co zemřel její únosce...

Zdroje informací:

Murderpedia.org: Randolph Dial

Allthatsinteresting.com: The Story Of Bobbi Parker, The Prison Warden's Wife Who Helped An Inmate Escape - Then Lived With Him For 10 Years

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články