Lstivá Sherri Papini: Smyšlený únos „podpořila“ ošklivými zraněními, některá jí udělal milenec

Hoax o únosu: Sherri Papini si všechna zranění způsobila sama s pomocí milence
Zdroj: Pixabay

V listopadu roku 2016 našli jistou Sherri Papini na dálnici vzdálené od jejího domova více než dvě stě kilometrů. Byla potlučená a na rameni měla vypálený cejch. Prý ji unesly dvě hispánské ženy. Je její historka pravdivá, nebo šlo o hoax?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 02. 2023 11:00

Sherri Papini si vše naplánovala. Proč? Toužila se setkat s bývalým přítelem. A kvůli tomu si vymyslela skutečně bizarní lež...

Mladá a neklidná

Sherri Papini se narodila 11. června 1982 a její mládí nebylo zrovna zalité sluncem. V osmnácti měla vykrást otcův dům, o pár let později se snažila policii namluvit, že jí ubližuje matka. Ve skutečnosti si však všechna zraněni způsobila úplně sama. Dívčin obhájce se to snažil svést na těžké dětství, které ji prý dovedlo k různým podvodům. Ale ani to nebyla tak úplně pravda.

Na škole se seznámila se svým budoucím mužem Keithem. Jenže jejich cesty se poté rozešly. Sherri se stihla vdát i rozvést, když se ale po letech znovu uviděli, plamen staré lásky, která nerezaví, se rozhořel opravdu naplno. Po třetím rande spolu začali trávit každý den. Nemohli se od sebe odtrhnout. V roce 2009 se vzali a měli spolu dvě děti. Zvenčí se to jevilo jako dokonalá idylka. O sedm let později ale Sherri náhle a bez jakékoli stopy zmizela...

Pátrání po Sherri Papini

Když se Keith 2. listopadu 2016 vrátil z práce, zjistil, že dům je prázdný. Došlo mu, že něco není v pořádku, a tak použil aplikaci vyhledávající telefon, kterou měla Sherri nainstalovanou. Díky ní našel její mobil pohozený u okraje silnice, asi 1,5 km od domu. Keith ihned kontaktoval policii. O tři týdny později byla Sherri objevena poblíž dálnice. Výrazně zhubla a měla ostříhané vlasy. Kromě mnohočetných zranění měla na sobě spoustu modřin, přeražený nos a na rameni vypálenou jakousi značku.

Zprvu se zdráhala cokoli říct, pak z ní ale vyšlo, že ji se zbraní v ruce unesly dvě hispánské ženy. Prý ji držely zavřenou ve skříni. Z té ji pouštěly jen tehdy, když ji mučily. Nakonec jí vypálily do ramene značku. Policisté tomu věřili, takže vynaložili spoustu úsilí na dopadení únoskyň.

Propracovaný podvod

Vyšetřovatelé si sice ihned všimli několika nesrovnalostí ve výpovědi, připisovali to ale spíše prožitému šoku. Když se však na oblečení Sherri Papini nenašlo ženské, ale mužské DNA, zbystřili. Průlom nastal až v roce 2020. Zjistilo se, že DNA patří jejímu bývalému příteli Jamesi Reyesovi. Podle jeho slov přišla Sherri s historkou, že ji týrá manžel. V Jamesově domě strávila několik týdnů, zatímco ji hledali policisté i zoufalý Keith.

Vrátila se jen díky tomu, že se jí stýskalo po dětech. Než se ale tak stalo, způsobila si několik zranění. Dokonce prosila i Jamese, aby jí s tím pomohl. Jelikož jeho výpověď potvrdil detektor lži, zavolali si policisté k výslechu jak Sherri, tak i jejího manžela Keitha. Ten se tam dozvěděl hned několik zajímavých věcí. Přeražený nos měla po úderu hokejkou, vypálenou značku jí zase opatřil sám James, který si k tomu pořídil patřičné náčiní. Keith to vydržel poslouchat jen pár minut, pak z výslechové místnosti odešel.

Přiznání Sherri Papini

Trvalo ještě dlouhé dva roky, než se Sherri konečně ke všemu doznala. Keith byl samozřejmě naštvaný a zklamaný. „Byl jsem idiot, že jsem to s ní tak dlouho vydržel," nechal se slyšet. Pobouřená byla i rodina, místní komunita a Latinoameričané. Spousta nevinných žen se totiž kvůli únosu ocitla v hledáčku policie.

Sherri si za to nakonec vysloužila vězení v délce 18 měsíců a tučnou pokutu. Motiv ale nikdy nesdělila. Šlo jí o slávu, nebo zatoužila po staré lásce? Anebo chtěla falešnou krizí vyřešit otázku rozvodu? Ať už to bylo jakkoli, plyne z toho jedno ponaučení. Není vše takové, jak se na první pohled zdá.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Sherri Papini kidnapping hoax

Allthatsinteresting.com: The Story Of Sherri Papini Who Lied About Being Kidnapped And Tortured By Two Hispanic Women

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články