Tragický příběh patnáctileté Mary Vincent: Únosce ji znásilnil, připravil o ruce a hodil do příkopu

V rukách šílence: Patnáctiletou Mary Vincent znásilnil a zmrzačil muž, který jí nabídl svezení
Zdroj: Unsplash

Mary Vincent neměla moc šťastný život. Po útěku od rodičů přišla i o přítele, který skončil ve vězení za znásilnění. V roce 1978 se rozhodla jít k dědečkovi, u kterého by mohla začít nový život. Přijala nabídku na svezení od sympatického padesátníka...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 12. 2022 16:00

Lawrence Singleton se zpočátku tvářil velmi přátelsky, ale tato “maska” mu na obličeji dlouho nevydržela. Velmi rychle se proměnil v monstrum, se kterým Mary prožila skutečné peklo.

Útěk od rodičů

Mary Vincent se narodila v Las Vegas a doma se jí nikdy moc nelíbilo. Odešla v patnácti letech. Našla si přítele, s nímž se přestěhovala do Kalifornie. Bydleli v jeho autě. Její milý však brzy putoval za mříže za znásilnění nezletilé dívky. Mary se musela rozhodnout, co udělá dál. Nyní zůstala úplně sama.

Domu se ale vrátit nechtěla, raději se rozhodla, že se dostane stopem k dědečkovi, který bydlel v městě Corona. To bylo od jejího aktuálního místa pobytu vzdáleno dlouhých 643 kilometrů. Dívce zastavil padesátiletý Lawrence Singleton, který se zpočátku jevil jako neškodný starší pán. Dokonce jí položil na čelo ruku, když si kýchla. Zajímalo ho, zda nemá teplotu. Dlouhá jízda ji nakonec ukolébala ke spánku.

Únos Mary Vincent

Když se probudila, zjistila, že muž jede se svou dodávkou opačným směrem. To už Mary trošku znejistilo. Naštěstí se jí podařilo na podlaze najít ostrý klacek, který na Lawrence namířila a přikázala mu, aby dodávku otočil. Hned se omluvil, že se spletl a splnil dívčino přání. O něco později zastavil, aby si zašel na toaletu. Ještě předtím ale předstíral, že si zavazuje botu. Náhle však vymrštil ruku a udeřil dívku do hlavy.

Odvlekl ji do zadní části dodávky, znásilnil a pod pohrůžkou smrti svázal. Když ho Mary prosila, aby ji pustil, řekl: „Chceš být volná? Dobře, osvobodím tě." A pak jí sekerou uťal obě paže. Okamžitě ztratila vědomí. Lawrence její bezvládné tělo odhodil do příkopu u kaňonu Del Puerto.

Boj o přežití

I když byla nahá a neustále ztrácela vědomí, dokázala Mary vylézt z příkopu a dobelhat se k silnici. Pahýly rukou držela vzpřímeně, aby nevykrvácela. Když ji uviděl první řidič, vyděšeně šlápl na plyn, zastavilo až druhé auto. Po náročné operaci jí byly přidělány protetické paže. Pak následovala intenzivní terapie, díky které se měla vyrovnat s prožitým traumatem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Crime Shack (@thecrimeshackpodcast)

Jelikož si Singletona dobře pamatovala, policie ho poměrně rychle zatkla. Když kolem ní procházel v soudní síni, měl jí do ucha zašeptat, že svou práci hodlá dokončit. Odseděl si pouhých osm let. Po propuštění se odstěhoval na Floridu, kde zabil prostitutku Roxanne Hayes. Když se Mary dozvěděla o tomto hrůzném činu, letěla na Floridu a před soudem vypověděla svůj příběh znovu. To mu přitížilo a dostal trest smrti, kterého se však nedožil kvůli rakovině.

Mary po hrůzném zážitku už nedokázala normálně žít, natož navázat vztah s nějakým mužem. Dodnes ji také děsí noční můry. Podařilo se jí však založit nadaci, v níž mohou najít pomoc oběti násilných trestních činů. Útěchu nakonec našla v umění, konkrétně malířství. Zajímavé je že, toto nadání v sobě objevila až po útoku.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Mary Vincent

Allthatsinteresting: The Chilling Story of Mary Vincent, The Hitchhiking Teen Who Lost Booth Arms In A Violent attack

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články