Babské rady na otravné bradavice! Takhle si s nimi poradíte jednou provždy

Babské rady na otravné bradavice! Takhle si s nimi poradíte jednou provždy
Zdroj: Unsplash.com

Otravné bradavice se vyskytují skoro všude na těle, nejraději ovšem na rukou a na nohou. Navíc se velmi snadno přenášejí. Kde všude je můžete chytit a jak se jich zbavit? Jděte na ně s babskými radami.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 06. 05. 2020 09:00

Nevzhledné bradavice jsou často obzvláště pro ženy nechtěným módním doplňkem. Navíc mohou někdy i bolet. Není tedy divu, že se jich většina lidí snaží co nejrychleji zbavit. To ale nemusí být vždy tak snadné. Jak tedy postupovat, abyste se jim dali jednou provždy vale?

Chytit je můžete v bazénu i ve sprše

Bradavice způsobuje infekční papilomavirus HPV. Objevují se jako nahromaděná zrohovatělé kůže. Protože si libují ve vlhkém prostředí, můžete je snadno chytit v bazénu, sprše i v posilovně. Z těchto důvodů dermatologové doporučují nosit v aquaparcích a hromadných fitness centrech vlastní pantofle nebo žabky a nikdy nechodit naboso.

Zase ten česnek

Stejně jako při mnoha jiných potížích vám pomůže česnek - účinné přírodní antibiotikum. Z očištěného stroužku česneku ukrojte jeden silnější plátek. Přiložte ho přímo na bradavici a nechte působit alespoň několik minut. Můžete ho tam ale nechat i déle přelepený náplastí. Sice vás to bude nejspíš trochu pálit, ale vydržte, protože tato metoda skutečně funguje.

Ananas nejen jako chutné exotické ovoce

Jako účinný prostředek na bradavice dobře funguje také čerstvá šťáva z ananasu. S tou bradavici potírejte po dobu pěti až sedmi dnů. Tuto metodu můžete zopakovat znovu po dalším týdnu, pokud hned bradavice zcela nezmizí.

Všestranně účinný tea tree olejíček

Na odstranění bradavic pomáhá také tea tree olejíček. Ten byste měli mít vždy po ruce, nejen když se vám na pleti vyskytnou pupínky, ale i právě v případě výskytu bradavic. Bohatě postačí ho nakapat na vatový odličovací tamponek a přilepit na bradavici. Postupně vyměňujte za čerstvé tamponky po šesti až dvanácti hodinách. Uvidíte, že při opakovaném použití bradavice zmizí. Nepoužívejte ho ale déle než týden.

Hlídejte kořínky

Nemusíte se bát, že by vám po těchto přírodních metodách na kůži zůstaly nějaké skvrnky nebo nevzhledné puchýřky. Vždy ale pamatujte na to, že bradavice musí zmizet celá. Tedy i s kořínky. Jedině tak máte jistotu, že se v dohledné době znovu neobjeví. Pokud si s odstraněním bradavice přece jenom nevíte rady, raději vyhledejte dermatologa.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články