Domácí holení intimních partií: Tuhle chybu rozhodně nikdy nedělejte, varuje kosmetička

Domácí holení intimních partií: Tuhle chybu rozhodně nikdy nedělejte, varuje kosmetička
Zdroj: Freepik

Domácí holení intimních partií je vcelku obtížná disciplína. Podle průzkumů se navíc překvapivě velká skupina lidí při této činnosti pořeže nebo jinak zraní. Kosmetička Sam Marshall proto pro deník The Sun ozřejmila, jak se s odstraňováním chloupků vypořádat, abyste nedošli k újmě. Zvlášť upozorňuje na jednu zásadní chybu, které byste se rozhodně měli vyhnout.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 12. 05. 2021 09:00

"Lidé obvykle netuší, jak správně depilovat ochlupení pomocí vosku, takže by se s touto záležitostí měli obrátit na profesionály. Pokud se o to pokoušejí doma, je to, jako bych se já snažila opravit auto," směje se Marshall.

Většina z nás prý neví, jak vosk správně aplikovat a jak ho pak odstranit. Proto se může snadno stát, že depilace nebude fungovat tak, jak jsme si představovali. A navíc si můžeme přivodit různá zranění od natržení pokožky až po tržné rány na stydkých pyscích či šourku.

Který vosk použít pro domácí depilaci

Pokud nicméně trváte na domácí voskové depilaci, má pro vás známá kosmetička několik rad. "Při výběru vosku dejte přednost tomu slupovatelnému před proužky. Depilace slupovatelným voskem není tak bolestivá a je šetrnější k pokožce. Pozor si dejte i na vosk do mikrovlnné trouby, protože u něj nemůžete kontrolovat teplotu," varuje Marshall.

Na co si dát pozor při holení žiletkou

Co se týče holení žiletkou, Marshall doporučuje vyhnout se oblasti konečníku. "Pokoušet se oholit si zadek je jedna z nejnáročnějších disciplín na světě, protože si tam zkrátka nevidíte," upozorňuje kosmetička. "Dále si dejte pozor na zarůstání chloupků. Spousta žiletek holí tak blízko pokožce, že kůže pak snadno přeroste folikuly," doplňuje Marshall.

Abyste se zarůstání chloupků vyhnuli, můžete použít některý z běžně dostupných krémů s obsahem kyseliny salycilové. Ta pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a tím působí preventivně proti zarůstání chloupků. Důležité je také před holením pokožku vyčistit a odstranit zbytky odumřelé kůže.

Pozor na tuhle chybu při krácení chloupků

Na závěr má Marshall ještě jeden zásadní poznatek, ve kterém spousta lidí chybuje. "Když se chystáte na depilaci, měli byste chloupky zkrátit na zhruba půl centimetru. Moje pravidlo říká, že pokud přes ně nevidíte pokožku, je třeba je zastřihnout," ozřejmila Marshall.

"Nikoli však nůžkami! To by byla zásadní chyba. Jak totiž chloupek natáhnete, abyste ho mohli zastřihnout, smrští se, a pak může být na depilaci příliš krátký," varuje kosmetička. Ideální je proto použít holicí strojek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články