Fénujte si vlasy správně. Budete vypadat, jako byste právě opustila salon

Fénujte si vlasy správně. Budete vypadat, jako byste právě opustila salon
Zdroj: Freepik.com
Vyhněte se kartáčování mokrých vlasů. Češte si je hřebenem se širokým zubem, který je šetrnější.
Foukat vlasy si začínejte vždy vepředu.

Neignorujte příslušenství svého fénu, bez něj dokonalý účes nevykouzlíte.Pro větší objem vyfénujte vlasy u kořínků nebo používejte natáčky.+ 1 fotka+ 2 fotky

Některé úkony se zdají být jednoduché, dokud se do nich samy nepustíte. Dobrým příkladem je fénování a vysoušení vlasů. Mnoho z nás totiž neví, jak to dělat správně. S vhodným postupem přitom budou vlasy vypadat jako od profesionála. A to za tu práci stojí!

Petra Čermáková
Petra Čermáková 03. 03. 2021 09:00

Možná si to neuvědomujete, ale vysoušení vlasů neobnáší jen popadnout fén, namířit ho na hlavu a nechat foukat. Pokud chcete hustou a hebkou hřívu, musíte navíc použít ten správný produkt a mít trošku praxe.

Investujte do fénu

Pokud máte možnost, na fénu nešetřete. Čím víc funkcí bude nabízet, tím lépe. Využijete jak více stupňů tepla, tak studený vzduch na uzavření vlasových kutikul. Pokud chcete opravdu investovat, fény Dyson jsou skvělou volbou. Existuje však i spousta cenově dostupnějších přístrojů. Mimo výše zmíněné funkce vybírejte také podle recenzí.

Vlasy nejprve vysušte vzduchem nebo ručníkem

Udržování zdravých vlasů vám pomůže vyhnout se suchým konečkům, které zbytečně hyzdí vaše vlasy. Jedním z aspektů, jak jejich vzniku zabránit, je minimalizace tepla při fénování. Vlasy si tedy před ním vysušte ručníkem.

Vyhněte se ale agresivnímu tření, které vlasy ničí. Žádoucí není ani použití těžké a objemné osušky, která na vlasy vytváří velký tlak. Sáhněte raději po malém ručníku z mikrovlákna.

Vyhněte se kartáčování mokrých vlasů

Nikdy do ruky neberte kartáč, když máte vlasy ještě mokré. Tahání za vlhké vlasy výrazně zvyšuje pravděpodobnost jejich poškození. Místo toho použijte hřeben se širokými zuby, se kterým vlasy snadno rozčešete, i když jsou ještě mokré. Pokud tento krok přeskočíte, je pravděpodobné, že se váš kartáč zachytí na uzlech, které vám vytrhnou více vlasů, i když budou suché.

Vždy použijte ochranu před teplem

Ano, ochranné prostředky proti teplu fungují a při jejich používání byste měla být stejně pečlivá, jako při aplikaci krému na opalování s SPF. Stejně jako pokožka si i vlasy tuto ochranu zaslouží.

Existuje řada produktů, které můžete použít na mokré nebo suché vlasy, proto si přečtěte návod. Pokud budete například používat sprej před fénováním, měla byste se ujistit, že je skutečně zamýšlen pro aplikaci do mokrých vlasů. Některé produkty jsou totiž určené pro kulmování nebo žehlení vlasů, tedy do suchých vlasů, nemusely by proto fungovat správně.

Neignorujte příslušenství svého fénu

Málokdo z nás skutečně toto příslušenství používá. To je ale velká chyba. Například úzká hubice je pro hladký účes naprostou nutností, bez ní se teplo rozptyluje a vlasy se krepatí.

Fénujte se zepředu dozadu

Dle zkušeností kadeřníků většina z nás zahajuje fénování vlasů v týle. To je ale další chyba. Základem je začít na těch nejviditelnějších místech. Takže jako první přijde na řadu ofina a linie kolem obličeje, poté můžete postupovat dozadu.

Věnujte pozornost kořínkům

Pokud chcete dosáhnout většího objemu účesu, musíte zvednout vlasové kořínky. Toho snadno dosáhnete pomocí plochého kartáče. Další možností je použití několika natáček ihned po fénování. Nechte je pár minut na hlavě a poté už se můžete vrhnout na svůj klasický styling.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články