Krásné vlasy za pár minut: Nejlepší vychytávky a účesy, které zvládnete raz dva sama doma

Krásné vlasy za pár minut: Nejlepší vychytávky a účesy, které zvládnete raz dva sama doma
Zdroj: pixabay.com
Zdání klame, některé účesy nezaberou více než pár minut.Základem je ale vhodný a čistý vlasový kartáč.
Zkuste si například vytvořit plážové vlny, jsou sexy a přidají vlasům objem.Nebo si vyčesejte vysoký cop zvaný ponytail.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Mít každý den krásně upravené vlasy – o tom jistě všechny sníme. Vzhledem k nedostatku času hlavně po ránu je to ale někdy těžké stihnout. Některé účesy a vychytávky vám přesto nezaberou více než pár minut, vyzkoušejte je.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 18. 02. 2021 09:00

Základem správné péče o vlasy je čistý a kvalitní kartáč. Poté se již můžete pustit do tvorby vytouženého účesu. Následující tipy vám poradí, jak nejen v ranním shonu zkrotit své vlasy tak, aby vám dodaly šmrnc.

Čisté kartáče

Všichni máme pár špatných kosmetických návyků a jedním z nejčastějších přestupků jsou špinavé kartáče. Kartáč na vlasy často bývá domovem bakterií, prachu, zbytků kondicionéru, starých vlasů a olejů. Možná se to nebude zdát jako velký problém, ale čisté kartáče vám pomohou při úpravě účesu a ochrání vaše vlasy. Správná péče o štětiny a jejich časté čištění prodlužuje jejich životnost a zabraňuje tvorbě škodlivých bakterií. Takže čistota kartáče je základ.

Jaké použít kartáče?

Kartáče na vlasy jsou nezbytným nástrojem, pokud jde o péči a úpravu vlasů. Ať už toužíte po zvlnění, vyhlazení, vysušení či chcete vlasům dodat určitý objem, vždy najdete kartáč pro danou záležitost určený. Plochý kartáč je vhodný pro každého, kulatý vám přidá při foukání víc objemu, jiný se zase hodí na foukání ofiny. Než se tedy pustíte do úpravy účesu, připravte si náležité vybavení.

Plážové vlny

Plážové vlny fungují nejlépe na středně dlouhých až dlouhých vlasech. V tomto případě je úspěch zaručen bez ohledu na příležitost. Jedná se o opravdu rychlý způsob, jak si vlasy navlnit a přidat jim na objemu. Budete potřebovat kulmu, sprej na vlasy a stylingový sprej.

Vysoké vyčesané culíky

Takzvané ponytails vám dodají hravost i eleganci. Je to nejrychlejší a nejjednodušší účes, díky kterému budete vypadat svěží a ležérní, i když nemáte čas věnovat se vlasům. Pokud si přejete objemný a dlouhý cop, vyčesejte si ho nejdříve z horní poloviny vlasů. Z té spodní vytvořte druhý a poté oba spojte v jeden. Vaše vlasy budou vypadat mnohem delší a objemnější. Vám to navíc nezabere více než pár minut.

Vlny bez tepla

Vlny bez tepla jsou současný hit, který se objevuje po celém Instagramu. Tato metoda získání žhavých kudrlinek přidá vašim vlasům objem přes noc, aniž by je poškodila. Stačí vám k tomu jen pásek od županu – ano, čtete dobře. Zavažte si jej jako čelenku a omotejte kolem něj vlasy. Ideálně před spaním. Ráno se vzbudíte s krásnými vlnami.

Vlny s teplem

Pokud toužíte po vlnách, ale neumíte je natáčet kulmou nebo netoužíte po „županových vlnách“, zkuste vlny copánkové. Udělejte si několik zapletených copánků a ty přežehlete. Výsledkem budou krásné a přirozeně vypadající vlny, které vydrží celý den.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články