Kabelka, ve které budete mít vždy pořádek, je totiž průhledná: Transparentní tašky jsou absolutním hitem léta 2023

Kabelka, ve které budete mít vždy pořádek, je totiž průhledná: Transparentní tašky jsou absolutním hitem léta 2023
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Retro košíček má odnímatelnou vnitřní přihrádku. (Deichmann, 499 Kč)Stejný styl nabízí i značka Melissa. (1 280 Kč)Průhledná kabelka z korálků. (Jenny Fairy, CCC, 879 Kč)Řídce tkaný model kabelky typu shopper. (Reserved, 699 Kč)+ 9 fotek+ 10 fotek

Obvykle sázíme na přírodní materiály a tíhneme k trendu recyklace. Letošní vlna kabelek kompletně vyvedených z plastu ale mnohé přesvědčí, že se bez opěvovaného i zatracovaného materiálu ještě dlouho neobejdeme, minimálně na poli módních doplňků.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 18. 07. 2023 09:00

Naprostou otevřenost, nebo chcete-li transparentnost, nabízí mnohé značky zvučných jmen a hlásají tak, že jejich hrdé nositelky hýří sebevědomím a nemají absolutně co skrývat. Do boje s otevřeností tak už několik let zasahuje transparentní řada kabelek Prada či nově slavný hranatý model Marca Jacobse, který letos odhalil své útroby v neonových či růžových odstínech.

Styl udává košíček. Je vám povědomý?

A není to jen nepřehlédnutelná varianta oblíbeného modelu The Tote Bag návrháře Marca Jacobse, která vévodí letním doplňkům vyvedeným z transparentního plastu. Na scénu se vrací i zavazadélko notoricky známé těm, kteří pamatují 80. léta minulého století. I za železnou oponu tehdy pronikly nepřehlédnutelné plastové košíčky.

A naprosto stejné provedení najdete na pultech obchodů s doplňky i dnes. Růžovou variantu nabízí například síť obchodů Deichmann a při jeho znovuobjevené oblibě nebude problém najít další barevné kousky tohoto druhu i jinde.

Koneckonců, nabízí jej i brazilská značka plastovými produkty doslova prorostlá, ikonická Melissa, kterou proslavila nejedna zvučná kolaborace - například s módní legendou Vivien Westwood či Jean-Paulem Gaultierem, a jejíž voňavé botky z plastu s přídechem punku rády nosí ženy a dívky každého věku po celém světě.

Konec skrývání. Obsah uvnitř je letos "věc veřejná"

Není co skrývat. Tímto heslem se do posledního centimetru řídí trendy tašky z transparentních materiálů, které do puntíku odhalují své obsahy. Průhledný plast může mít mnoho barevných podob, či být součástí kabelky z kombinovaných materiálů, absolutní otevřenost a vhled do vašeho osobního prostoru je ale všechny spojuje, a vytváří tak z nich jeden z nejvýraznějších doplňků léta. 

Netroufne si na ně každý, když už ale odvahu najdete, jistě budete jejich přitažlivostí mile překvapeny. A rozhodně nemusí být jen zavazadlem na pláž. Naopak, právě se totiž z dovolenkových destinací šíří i do běžných lokalit a sluší i ryze městskému stylu. Jednu takovou proto také potřebujete. Stačí v ní na odiv vystavit jen to nejnutnější, co potřebujete, jako je pouzdro na platební karty či vaše oblíbená rtěnka. Buďte si jisty, že si její kouzlo, které můžete bez potíží propojit i s dalšími transparentními prvky vašeho aktuálního šatníku - třeba podpatky pantoflíčků či velkými náušnicemi, rychle získá pozornost širokého okolí.

A po jaké tašce sáhnete vy? Určitě ji najdete v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články