Česká Barbie Gabriella Jiráčková: Postraumatický syndrom z šikany v dětství je větší bolest než operace prsou

Česká Barbie Gabriella Jiráčková: Postraumatický syndrom z šikany v dětství je větší bolest než operace prsou
Zdroj: Lifee/Renata Bušková
Gabriella Jiráčková se na přehlídce Debbie Brown odvázala.Gabriella Jiráčková neoblékla na přehlídku outfit Debbie Brown, pouze outfit, který je podobný stylu, ve kterém návrhářka tvoří.První českou Barbie doprovodil na přehlídku její přítel Maxmilián.Gabriella Jiráčková říká, že image Barbie nevylučuje oblečení černé barvy.+ 10 fotek+ 11 fotek

První česká Barbie Gabriel Jiráčková (23) navštívila v Karlových Varech extravagantní přehlídku módní návrhářky Debbie Brown. Provokovat se rozhodla také svým odvážným outfitem ze síťoviny a v rozhovoru pro Lifee.cz promluvila o tom, jak shání oblečení na svoji atypickou postavu, a promluvila také o šikaně a o svých plastických operacích. Je Gabriel méně citlivá na bolest? A co by nikdy neoblékla?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 07. 2023 12:00

První česká Barbie Gabriella Jiráčková (23) se pyšní ňadry číslo deset a s plastickými operacemi začínala už ve svých osmnácti letech. Jak dnes sama říká, její tělo je dnes umělecké dílo a tak s ním také nakládá. My jsme ji zastihli na módní přehlídce konané v rámci filmového festivalu v Karlových Varech.

Má v šatníku také jinou barvu než růžovou? Navštíví premiéru očekávaného filmu Barbie? A je díky mnoha plastickým zákrokům méně citlivá na bolest? V našem rozhovoru říká, že na začátku všeho byla drsná šikana, které byla vystavena ve svém dětství a dospívání.

"Následkem toho mám spoustu posttraumatických syndromů a onemocnění, které by normálně nepřišly. Ta bolest mě provázela v podstatě od dětství a ve srovnání s tím je nějaká operace prsou hloupost. A hlavně je tam vidina toho hezkého výsledku. To člověka motivuje těch pár dní vydržet," vysvětluje, jak se vyrovnává s častým nekomfortem a pobytem na klinikách plastické chirurgie.

Ve stylu Debbie Brown

Gabriello, máš na sobě aktuálně model od návrhářky Debbie Brown?

Popravdě tohle, co mám na sobě, není Debbie Brown. Ještě před pár dny to vypadalo, že ji budu mít. Fittingovali jsme outfit někdy před Vánoci a bylo to asi čtrnáct dní před mou plánovanou operací a já jsem kvůli tomu cíleně potřebovala trochu přibrat. Od té doby jsem zase hodně zhubla a ty šaty ze mě defacto spadly. Došlo mi, že to nepůjde.

Vytáhla jsem tedy ze skříně model, který mám doma už asi čtyři roky. Je od jedné slovenské stylistky, která ho dovezla z New Yorku a já jsem nikdy nevěděla, kam ho vzít, protože jsem si říkala, že černá síťovina nejde s Barbie tolik dohromady. Dnešní večer se nese v duchu Black extravagant, takže mi přišlo, že se to sem hodí. Kapsy, kapuca, to všechno je vlastně styl Debbie Brown.

Cítíš se vůbec v černé barvě dobře?

Ano, většinou sice nosím růžovou, ale přece jen - nejsem jenom Barbie, jsem také zpěvačka. Nemusím být nutně růžová. Cítím se dobře i v černé, někdy nosím zlatou nebo stříbrnou, fialovou... barev je v mém šatníku určitě víc. Mám se za chameleona.

Jak se shání padnoucí oblečení s tvými atypickými tvary?

Je to tak, mám nízkou postavu, široká ramena a hrudník je vůči pasu také větší. Občas je tam trochu problém vybrat tak, aby mi oblečení sedlo. Ne každý outfit mi sluší. Většinou volím širší sukně vůči upnutému vršku. Dnes mám výjimečně outfit více přiléhavý na tělo. Je to jeden z mála podobných, který mi padne.

Když Barbie mluví o Barbie

Těšíš se na film Barbie? Viděla jsi trailer?

Samozřejmě, těším se mega moc. Jsem pozvaná na premiéru. Příští měsíc se koná v rámci ČSFD filmový víkend, kde bude také film Barbie, a kde ho dokonce budu uvádět. Můžete mě tam čekat kolem půlnoci. Fanoušci budou mít možnost mne potkat a vyfotit se se mnou.

Na co se tě ženy nejčastěji ptají?

Jsou to dotazy ohledně úprav vzhledu, ptají se, co by si na sobě měly nechat upravit. Co bych jim doporučila, kam by měly jít. Nejsou spokojené se svými rty nebo poprsím. Druhá sorta se zase ptá, jak získat sebevědomí, jak se mít ráda, jak být úspěšná - jak být jako já. V podstatě chtějí motivaci a inspiraci. Můj příběh nezačal úplně špatně, začal brutální šikanou v dětství, a málem jsem jej nepřežila. Možná i tohle je inspiruje. Když ženy procházejí různými životními situacemi, ptají se většinou na sebelásku a jak znovu nabýt sebevědomí.

Máš za sebou hodně operací. Jsi méně citlivá na bolest? Dá se na ni zvyknout?

Nebylo jich tolik. V celkové anestezii jsem byla třikrát. Chodím třeba na dermatologické výplně a v tomto případě jsou trochu citlivější třeba rty. Kolem zubů a rtů je hodně nervových zakončení. Dva dny jsou rty oteklé a bolavé, ale není to nic hrozného, nebo nic, co by se nedalo zvládnout. Co se týká těch větších operací - mám upravená prsa a špičku nosu, liposukci - tam je to paradoxně záležitost maximálně týdne a potom už se člověk vrací do normálního života. Není to nic, co by se nedalo vydržet.

Zmiňovala jsem šikanu a já jsem následkem toho získala spoustu posttraumatických syndromů a onemocnění, které by normálně nepřišly. Ta bolest mě provázela v podstatě od dětství a ve srovnání s tím je nějaká operace prsou hloupost. A hlavně je tam vidina toho hezkého výsledku. To člověka motivuje těch pár dní vydržet.

Česká Barbie a móda

Je něco, co bys na sebe neoblékla?

Střih sukně nebo šatů, které končí přesně na kolenou. Takže možná klasické koktejlky. Jsem drobnější postavy a mám postavu atypickou, proto mi tento styl nesluší. Přijde mi také, že někoho zbytečně postaršuje a hodí se k dámám zralejšího věku. To je věc, kterou bych na sebe nevzala. Jinak se nebráním žádné šílenosti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články