Letní svetřík je nenápadný hrdina léta. Už ho máte?

Letní svetřík je nenápadný hrdina léta. Už ho máte?
Zdroj: instagram.com/annagramma/mallorca
S vhodně zvolenými knoflíčky, připomínajícími něžné perly, budete v tomto svetříku na jakékoli letní party za dámu. Není nutné se soustředit pouze na jednobarevné modely. A už vůbec nemusí být proužky v námořnickém duchu. Tento svetřík se bude skvěle hodit například k bílému základu v podobě šatů nebo sukně či kalhot s jednoduchým trikem.
Kromě pletených jsou v kurzu i háčkované svetříky. Jejich výhodou je, že jsou hodně prodyšné, takže se v nich rozhodně nezpotíte.
Večerní procházka po molu v šatech na ramínka si žádá něco lehkého přes ramena. Proč nezkusit tento lehký svetřík, který si navíc šikovná pletařka zvládne uplést za jeden večer.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Horké letní počasí vytahuje ze skříní zejména svůdné šaty, rozevláté sukně, šik šortky anebo stylové plavky, pokud se právě chystáme k vodě. Kdo by si tedy vzpomněl na svetr. Chyba lávky, a řekneme si proč.

Lucie Pilátová
Lucie Pilátová 02. 08. 2020 10:00

Je po svaté Anně, která, jak známo, přináší chladna z rána. Lehký letní svetřík proto oceníte v tomto období například při ranní cestě do práce. A hodit se bude také v klimatizovaných kancelářích, kde občas bývá v létě docela chladno. Nezapomeňte ho rovněž přibalit do kufru, ať už jedete na dovolenou k moři nebo na hory.

Do města

V nabídkách různých značek objevíte svetry nejenom pletené, ale také háčkované. Pokud jde o materiál, nejoblíbenější je bavlna, která je prodyšná, dobře saje pot a navíc se snadno udržuje. Oblíbené jsou i svetry z umělých materiálů, jelikož drží tvar a barvy. Tradiční střih představují twinsety s tříčtvrtečními nebo krátkými rukávy. Právě umělé materiály umožnily návrhářům vtisknout těmto svetříkům vzhled saka, takže v práci, na večerní zahradní party či kdekoli jinde v nich budete za hvězdu.

Na dovolenou

Při při večerní procházce třeba po přímořském molu vám to bude slušet v dlouhém kardiganu. Nosí se jednoduché bez zapínání, ale také na knoflíky a šmrncovní jsou modely s páskem. Na pláž se vybavte třeba háčkovaným svetříkem s krátkými rukávy, který obléknete na kraťasy či plavky. Pokud fandíte svetříkům přes hlavu, přehoďte si vybraný kousek jen tak přes ramena. Takto nedbalá elegance je totiž něco, co létu náramně sluší.

Elegantní styl vašemu outfitu rovněž dodá pletená vesta. Hodí se například k volným plátěným nebo denimovým kalhotám. Velmi sexy a smyslné jsou rovněž svetříky se spadlými rameny, které odhalují opálenou pleť.

Barvy

Tradiční barvou léta je bílá. Nebojte se ale ani světlých pastelových barev a povoleny, zejména na dovolenou k vodě, jsou i námořnické proužky. Tolik obecná rada. Z praktického hlediska byste měla zvolit barvu, kterou snadno sladíte s většinou vašeho letního oblečení.

Péče o pletené či háčkované oblečení

Vždy je třeba se řídit pokyny na štítku každého svetru, jež zohledňují materiál, ze kterého byl svetřík vyrobený. Pokud takový návod chybí, perte ho vždy v ruce, ve vlažné vodě a ve vhodném pracím prostředku, který lze nahradit šamponem. Ze svetru je třeba vodu pouze vymačkat, neždímat. Suší se volně rozložený na speciální síťce, která zamezí jeho vytažení při vykapávání zbývající vody.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články