Zelená jako pistácie nebo spíš smaragd? Buďte stylová a oblečte si barvu tohoto léta

Zelená jako pistácie nebo spíš smaragd? Buďte stylová a oblečte si barvu tohoto léta
Zdroj: Pixabay.com
Když si oblečete zelenou, budete se cítit i v práci blíž přírodě. Dá vám energii a dobrou náladu.S tmavě zelenými šaty pod kolena budete hvězdou všech večírků.Vyzkoušet můžete i kratší variantu šatů s květy.
S khaki šortkami získá váš styl šmrnc.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ať už se zajímáte o módní trendy, nebo chcete jen dobře vypadat, při výběru kousků do vašeho šatníku se zaměřte i na jejich barvu. Tohle léto totiž frčí zelená! Jak ji co nejlépe zkombinovat?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 07. 07. 2020 14:00

Letos by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět oblečení v zelené barvě. A že je rozhodně z čeho vybírat. Hrášková, pistáciová, smaragdová, mentolová nebo třeba khaki a další. Zelená je zkrátka barvou léta. Pojďte s námi objevit, jaké kousky v této barvě byste letos rozhodně měla mít ve skříni.

Připomíná tropické deštné pralesy a navíc uklidňuje

Zelená má podle psychologů uklidňující vlastnosti. Je spojována s pocity bezpečí, energie i stability. Připomíná nám totiž přírodu. Tmavě zelená barva ke všemu vyvolává pocit léta, protože se podobá listům rostlin a stromů.

Zelené dlouhé i krátké šaty s květinami nebo puntíky

Se zelenými šaty zkrátka nemůžete sáhnout vedle. Vyzkoušejte třeba čistě tmavě zelenou variantu a nebojte se ani květinových či puntíkovaných vzorů. Jejich délka je samozřejmě na vás, protože v letošním létě je povoleno vše. Šik budete zcela určitě i v dlouhém, smaragdově nebo třeba mentolově zeleném modelu. Koncem léta se ale díky přibývajícímu opálení nebudete muset obávat ani zelenkavých mini šatů. Módnímu diktátu nepodléhají ani různé odstíny zelené barvy. Chybu neuděláte s pistáciově nebo hráškově zelenou.

Khaki letní bunda, šortky či sukně

Velmi oblíbeným a zajímavým odstínem zelené je její khaki varianta. Už dávno se totiž nehodí jenom pro vojáky, ale zajímavě doplní téměř každý váš outfit. Navíc je dobrou volbou pro dámy, které mají raději světlejší odstíny. Stylově budete vypadat nejen v khaki bundě, ale také třeba v šortkách nebo sukni s tímto odstínem.

Odvážná kombinace s výraznějšími barvami

Pokud si netroufáte na čistě zelený outfit, nebo vám jen přijde příliš nudný, neváhejte zelenou sladit s výraznějšími barvami, jako je žlutá nebo oranžová. Velmi elegantní je také kombinace zelené s bílou. Že vám v šatníku nějaký ten zelený kousek chybí? Pak byste to měla rychle napravit třeba už  jenom proto, že vám tahle barva navodí pocit letní pohody a vy tak získáte lepší náladu...

Další letní trendy kousky v zelené najdete ZDE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články