Návrhář Zoltán Tóth radí ženám s křivkami, jak se obléknout, aby byly šik. Jak hodnotí styl Moniky Bagárové?

Návrhář Zoltán Tóth radí ženám s křivkami, jak se obléknout, aby byly šik. Jak hodnotí styl Moniky Bagárové?
Zdroj: Se souhlasem Huawei
Zpěvačka Monika Bagárová už je dva roky hrdou maminkou malé Ruminky. Přesto je neustále v jednom kole.Nyní například nafotila sérii módních fotografií, na kterých vynesla modely z dílny návrháře Zoltána Tótha a také kolekci nových luxusních hodinek.Zoltán Tóth je v módním průmyslu dobře známým pojmem, přesto s Monikou Bagárovou spolupracoval poprvé.Módní návrhář Zoltán Tóth webu Lifee.cz prozradil, co si myslí o fenoménu body positive a proč se s ním on sám ztotožňuje.+ 4 fotky+ 5 fotek

Obléknout se elegantně a sexy, když nemáte proporce modelky, může být někdy oříšek. Ví to i módní návrhář Zoltán Tóth, který čtenářkám Lifee.cz poradil, jak při tvorbě outfitu naložit s kily navíc či problémovými partiemi. Inspirovat se můžete i stylem zpěvačky Moniky Bagárové, s níž Zoltán nedávno navázal spolupráci.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 05. 2022 14:30

Zoltán Tóth si velmi pochvaluje trend body positive, který se poslední dobou dere do popředí zájmu. Jde v něm hlavně o to, aby se ženy cítily dobře ve svém těle, ať už mají jakékoli proporce„Právě díky body positive už můžeme v médiích i na sociálních sítích najít ženy všech velikostí a to je dobře. Srovnal bych to se svým vlastním příběhem, pokud mohu," uvedl módní návrhář v našem rozhovoru.

Měl byste nějaké tipy pro ženy s plus size proporcemi?

Velmi záleží na typu postavy. Zda jde o typ hruška, kdy je dominantnější spodní část těla, nebo typ jablko, kdy jde o postavu zavalitější.

Pojďme ke tvaru hrušky, tedy ženám se širšími boky a útlejší horní polovinou těla.

To je typicky ženský tvar postavy. Taková žena si může dovolit sebevědomě nosit i věci, které jsou obtáhlejší a na tělo. Pokud se v tom cítí dobře, může si některé křivky bez problému ukázat. Mně osobně se líbí, když jsou ženské křivky vidět.

Vy jako módní návrhář tedy také zastáváte trend body positive?

V běžném životě určitě ano. V rámci svých přehlídek ale po plus size modelkách nesahám. Když totiž pracuji na své kolekci, velmi těžko se mi přepíná, abych model navrhnul také v plus size verzi. Potřebuji ho přirozeně zařadit do kolekce, která má být jednotná. Pochopitelně, že mám klientky, které rozhodně nejsou topmodelky - mají pár kilo navíc. Těm dokážu své modely přizpůsobit přímo na tělo. Hodně věcí připravuji na míru konkrétním proporcím.

Těší vás, že se za poslední roky trend v nahlížení na ženské tělo změnil?

Tenhle světonázor mi pro ženy přijde velmi pozitivní. Musejí se ve svých tělech cítit dobře. Pokud mají nějaké zdravotní či psychické problémy, potom je třeba to změnit. Hezké mi přijde, že se nenechají rozhodit tím, že nevypadají jako modelky z Instagramu nebo z časopisu. Vždyť právě díky body positive už můžeme v médiích i na sociálních sítích najít ženy všech proporcí a to je dobře. Srovnal bych to se svým vlastním příběhem, pokud mohu.

Určitě ano.

Měl jsem problém přiznat světu, že jsem gay. Hrozně mi v této záležitosti pomohly hezké příklady toho, jak s tím jdou lidé ven. V ten moment si uvědomíte, že je to vlastně v pořádku. Nechci to úplně srovnávat s naším tématem, protože je to úplně jiný svět, ale v principu mě jistě chápete.

Dnes se setkáváme u příležitosti odhalení vaší spolupráce se zpěvačkou Monikou Bagárovou. Jak byste zhodnotil její módní styl?

Monika se obléká velmi přirozeně, elegantně, šik a jednoduše, zkrátka tak, aby jí to slušelo. Řekl bych, že má takový francouzský styl. Sluší jí koktejlky v pestrých barvách. Nerad hodnotím, jak se kdo obléká. Všechno je to o vnitřním nastavení člověka. V čem se cítí dobře, co rád ukáže nebo naopak zakryje.

Monika je také maminka. Co byste ohledně odívání poradil ženám v jejím věku, které si pořídily děti?

Tuto otázku dostávám velmi často. Nikdy na to ale nemám spolehlivou odpověď. Trendů je ve světě velké množství a všechno závisí na vnitřním nastavení konkrétní nositelky. Když za mnou taková klientka přijde, umím jí poradit. Nejprve si ovšem důkladně nastuduji její styl oblékání.

S Monikou jste nafotili fashion story pro značku Huawei. Jaká to byla spolupráce?

Bylo to velmi příjemné a fluidné. Nakonec jsme pro potřeby fashion story zvolili dvě mé kolekce. Tu aktuální a předešlou. Cokoli jsem Monice oblékl, tím byla nadšená. Cítila se v tom velmi dobře a obdivovala se před zrcadlem.

Do svých modelů jste zařadil novou kolekci luxusních hodinek. Může si žena dovolit nosit tyto moderní hodinky například k večerním šatům?

Proč ne? Proč v módě nepoužít nějaký nový prvek? Samozřejmě, že malé a elegantní hodinky budou vždy platit za klasiku. Pokud je ale dáma odvážná, ať jde do toho. Hlavně se musí cítit komfortně a pokud jí to pomáhá, je to naprosto v pořádku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články