Opuchlé oči: Jak zmírnit otok? Kromě okurky pomohou i polévkové lžíce

Opuchlé oči: Jak zmírnit otok? Kromě okurky pomohou i polévkové lžíce
Zdroj: Freepik

V dnešní covidové době je řada z nás nucena trávit u počítače více času než obvykle. Výsledkem jsou narudlé a opuchlé oči, které nutně potřebují první pomoc. Nabízíme vám několik tipů, jak jim ulevit.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 09. 03. 2021 09:00

Můžete si vzít na pomoc oční kapky z lékárny a využít trochu kamufláže. Kvalitní make-up dokáže divy. Skvělé řešení ale představují také obyčejné postupy našich babiček a pomocníci matky přírody.

Čajové sáčky na opuchlé oči

Sáčky od čaje patří k tradičním zbraním proti opuchlým očím. Večer si připravte čaj, může být mátový, zelený nebo třeba heřmánkový. Sáčky nevyhazujte, dejte je na mističku, přikryjte a šup s nimi do lednice. Ráno sáčky přiložte na víčka. Bude stačit 5–6 minut.

Bylinky na unavené oči

Kromě obkladu z vyluhovaného heřmánku můžete sáhnout po květu chrpy polní. Stačí dvě lžičky této bylinky přelít 200 ml vroucí vody, nechat 10 minut vyluhovat a scedit. Podobně funguje i měsíček lékařský.

Bylinkou na oči je také protizánětlivý světlík lékařský. Zkombinovat ho můžeme s lipovým květem, který pomůže s otoky očí.

Okurka na opuchlé oči

Mezi klasické pomocníky patří také vychlazené plátky okurky. Jsou plné vody a antioxidantů, což je skvělá kombinace, která zajistí regeneraci kůžičky okolo očí a z temných kruhů pod nimi vykouzlí projasněný pohled. Stačí dva plátky o tloušťce necelého půl centimetru, které přiložíte na víčka a počkáte asi 4–5 minut. Nakonec oči omyjte studenou vodou.

Zregenerujte oči vychlazenou polévkovou lžící

Další možností je také využití polévkových lžic. Na noc je dejte do lednice, aby byly hezky vychlazené, a ráno je přiložte na oči. Otok se zmírní a očím se uleví. Lžíce pak klidně vraťte do lednice, abyste je mohli znovu použít, až se vrátíte z práce. Naopak zapomeňte na kostky ledu, které jsou pro jemné oční okolí příliš agresivní. Pokud byste je přece jen zvolili, přikládejte je přes silnější hadřík.

Dostatek zdravého spánku svědčí nejen očím

Absolutním základem pro to, aby se oči dostaly do kondice, je kvalitní zdravý spánek. Ten ostatně prospívá nejen jim, ale i organismu jako celku. Proto si ho neváhejte dopřát co nejčastěji. Třeba i na úkor jiných „neodkladných“ činností.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články