Outfit týdne: Trendy šátky promění ženu v dámu a nejlépe vyniknou k jednobarevnému oblečení

Módní šátky jako součást vašich každodenních doplňků.
Zdroj: SE souhlasem Kristýny Nováčkové
Šátek uvázaný na pirátský styl může být skvělým doplňkem vašeho outfitu. K šedému saku či blejzru bude sedět perfektně. Do spodu saka doporučujeme bílý  top. Jemné barvy a mix puntíků je opravdu hravá kombinace. Šedé dámské oversize sako Noisy May Milla, 903 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Trendy šátky různých velikostí a vzorů se mohou stát sofistikovanější alternativou teplých kulichů a šál. Zajistí vám obojí naráz a navíc budete stylovější. Jaké další benefity přináší a jak využít jejich potenciálu v zimě i v létě? Nechte se inspirovat outfitem týdne módní redaktorky Kristýny.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 05. 02. 2023 09:00

Ačkoli šátek můžeme vnímat jako staromódní doplněk, který nosívala snad každá babička, vrací se do módy, a to v plné parádě. Nosila ho Marilyn Monroe a zpěvačka Rihanna ho kromě pokrývky hlavy několikrát využila i jako top přes prsa.

Jistě si také vybavíte vtipnou scénu z filmu deník Bridget Jonesové, kde vyjíždí se svým novým přítelem na venkov. Uprostřed divoké jízdy autem se jí šátek rozváže a uletí jí. Se šátkem chtěla být za dámu, bez něj ovšem o sofistikovanost přišla a navíc si v kabrioletu rozcuchala vlasy.

Šátky nejsou jen pro celebrity, které chtějí nepozorovaně vyklouznout z hotelu. Nechte se inspirovat několika způsoby, jak můžete šátek do šatníku zařadit i vy.

Jak si šátek uvázat

Šátky se vyrábí v různých velikostech a je nespočet možností, jak je využít. Úplně maličký šátek se dá například uvázat kolem krku jako ozdoba, nebo ho přivázat na kabelku. Středně velký šátek můžete uvázat na pirátský styl kolem hlavy nebo třeba jako extravagantní pásek.

Největší velikost šátku můžete uplatnit místo čepice a šály. Stačí šátek složit do trojúhelníku, překřížit pod krkem a vzadu zavázat. Uzlík schováte pod límec a je hotovo. Dáma může vyrazit do velkoměsta. Skvěle bude vypadat i pokud do looku zakomponujete sluneční brýle.

Jak šátek sladit s outfitem

Šátek se dá se zbytkem outfitu ladit poměrně snadno, záleží na vzoru a barvě. Pokud je šátek jednobarevný, sedne skoro ke všemu od saka přes džínovou bundu až po svetr. Pokud má vzor, musíte si dávat trochu větší pozor. Některé šátky jich mají dokonce více najednou. V tomto případě je lepší zbytek oblečení ladit do jednoduchých základních barev jako je černá, bílá, béžová nebo šedá.

Tip módní redaktorky: Zaměřila jsem se na to, jakým způsobem šátek nosit a zapojit ho tak do běžného života. Chvilku mi trvalo najít oblečení, které se mi k němu hodilo, ale nakonec jsem byla s výsledkem, který najdete v galerii, poměrně spokojená. Někdy není nutné vymýšlet složitosti a nejlépe je obléct pohodlný svetr. Jelikož vlastním především vzorované šátky, zvolila jsem svůj oblíbený černý, který nosím velmi ráda a často. K němu jsem oblékla elastické černé kalhoty, které nejsou na fotografiích vidět, ale při vašem osobním stylingu by pro vás mohla být tato informace důležitá.

Šátek a jeho nošení ve stylu populárních blogerek

Druhý look jsem chtěla udělat trochu jinak, spíš ve stylu módních blogerek. Šátek jsem uvázala na již zmíněný pirátský způsob a konce se snažila upevnit do stran, aby mi tvář ze stran zdobily vlasy. Musím také zmínit fakt, že pokud se vaše vlasy zrovna ten den nevyvedou, šátek to krásně schová. Jelikož i tento kousek, který je mimochodem podstatně menší než první, měl na sobě vícero vzorů, sáhla jsem opět po neutrální barvě v podobě šedého oversized saka. Pod něj jsem si vzala top bez rukávů, ale šlo by nejspíš doplnit i teplejším trikem s dlouhým rukávem. Záleží co preferujete. K saku bych doporučila buď legíny, nebo úplně volné kalhoty.

V létě můžete šátek také využít místo plážových šatů, nebo jako krátký top ve stylu Rihanny. Jaké kousky nabízí svět internetu a inspiraci jak šátky nosit najdete v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články