Popíjení vína a tasemnice: Tři bizarní diety, které není radno zkoušet

Během detoxu je zakázána i konzumace alkoholu.
Zdroj: Pixabay
Atkinsonova dieta spočívá převážně v konzumaci tučných a mastných jídel.Lidé polykali tasemnice ve velkém.Vinná dieta z vás může udělat alkoholiky.Nejjistějším způsobem, jak zhubnout a vyvarovat se jo-jo efektu, je stále zdravý jídelníček a pravidelný pohyb.+ 1 fotka

Léto je v plném proudu, přesto mnozí z nás mají před sebou naplánovanou dovolenou. A jak už to tak bývá, obvykle se v takovém případě snažíme shodit pár kil, abychom vypadali dobře zejména v plavkách. Ať už se ovšem pustíte do jakýchkoliv diet, na tyhle si dejte velký pozor!

Petr Jirsa
Petr Jirsa 05. 08. 2020 10:00

Před létem se většina z nás snaží shodit přebytečné kilogramy, abychom se mohli beze strachu a výčitek na koupalištích a plážích svléknout do plavek. Jak už to ale bývá, ne vždy se nám hubnutí daří, a proto se snažíme vše dohnat před začátkem dovolené. Existují různé diety, které slibují ztrátu několika kilogramů během velmi krátké doby, mohou být však velice nebezpečné.

Atkinsonova dieta

Dieta postavená na konzumaci tučných a mastných potravin a omezení příjmu sacharidů je mezi dietáři velmi dobře známá. Oblíbená je i mezi celebritami. Přináší však řadu zdravotních rizik a při špatném návratu k běžné stravě po jejím skončení hrozí jo-jo efekt. Vzhledem ke konzumaci vysoce tučných jídel se zvyšuje riziko vzniku srdečních onemocnění a zároveň se může zrychlit proces stárnutí kůže.

Vinná dieta

Pokud rádi holdujete alkoholu, mohla by pro vás být být vinná dieta přesně tím pravým. Jen vám při ní může být opravdu zle. Její princip je jednoduchý, byť se dle spousty návodů lehce liší. Během vinné diety se má denně vypít i láhev vína. Doporučuje se převážně víno červené, které má být doplněno zeleninou, masem a ovocem s nízkým obsahem cukru. Během této diety je však úbytek váhy znatelný jen díky ztrátě vody, případně svalové hmoty. Jo-jo efekt je tak téměř stoprocentní. Navíc hrozí silné nevolnosti a podráždění trávicího traktu.

Tasemnicová dieta

Možná to zní až neuvěřitelně, ale počátkem 20. století se lidé skutečně snažili zhubnout za pomocí tasemnic. V Mexiku dokonce existovala farma, kde se tasemnice pěstovaly a jejich vajíčka pak zájemci o hubnutí polykali. Parazité pak následně žili v jejich střevech, kde se živili přijatou potravou. Hubnutí se skutečně dostavilo, avšak účastníci byli značně oslabení a ve většině případů podvyživení, neboť tasemnice si nepochutnává jen na potravě způsobující přibírání na váze, ale také na živinách a vitamínech s jídlem přijatých.

Poté, co byli lidé se svou váhou spokojeni, vzali si antiparazitickou tabletku, která tasemnici zabila a ta byla následně společně se stolicí vyloučena. Při vylučování však častokrát docházelo k mnoha komplikacím, neboť tasemnice mohla ve střevech leckdy dorůstat i délky devíti metrů!

zdroj: idnes.cz, ženy.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články