Limonádová dieta i pojídání ledu: Nejhloupější možnosti hubnutí, kterých se rozhodně vyvarujte

Limonádová dieta i pojídání ledu: Nejhloupější možnosti hubnutí, kterých se rozhodně vyvarujte
Zdroj: Pixabay.com

Způsobů, jak zhubnout, už lidstvo vymyslelo tisíce. Zdravá strava a dostatečný pohyb do dietních plánů paradoxně příliš často nepatří. Naopak. Některé z nejšílenějších diet opravdu pocházejí ze země velké fantazie.

Zuzana Aidomoanová
Zuzana Aidomoanová 17. 01. 2020 08:00

Limonádová dieta

Podle této diety máte zhubnout pět kilo během deseti dnů. Stačí, když nebudete nic jíst a místo toho budete několikrát denně pít roztok vody, citronu, javorového sirupu a kajenského pepře. Někteří důmyslní dietáři doporučují přidat ještě roztok soli nebo projímadlo. Ale pozor! Podle lékařů jde o trend, který může způsobit poruchy příjmu potravy.

Pojídání ledu

Chcete zaručeně zhubnout? Snězte každý den přibližně kilo ledu. K tomu nabádá takzvaná ledová dieta. Ta vás sama o sobě nepoškodí. Hydratovat organismus je fajn, a tím, že do sebe dostanete více vody, trochu zmírníte i váš hlad. Na druhou stranu od této diety nečekejte žádné zázraky. Možná přechodně shodíte pár deka, ale zaručeně vám bude větší zima.

Se zacpaným nosem

Zhubnout se dá prý i tím, že si při jídle budete zacpávat nos. Tím, že jídlo necítíte, si prý lépe uvědomíte, že je váš žaludek plný. Co na tom, že budete v restauraci vypadat jako blázni.

Přesnídávková dieta

Je to jednoduché. Prostě úplně vypustíte tuhou stravu. Budete od rána do večera pojídat dětské příkrmy a zhubnete. Na nějaký čas to asi fungovat bude, protože tím snížíte příjem denních kalorií. Nicméně pokud se později vrátíte k normálnímu jídlu, znovu přiberete. A možná víc, než jste zhubli.

Mono dieta

Jak už název napovídá, spočívá v tom, že jíte několik dní jen jednu potravinu, a to v neomezeném množství. Jestli se můžete libovolně cpát čokoládou, to už z této šílené diety nevyplývá. Ale autoři se opírají spíše o zdravou stravu. I tak je to pro tělo spíš devastující dieta. Zkuste několik dní jíst třeba rajčata. Je jisté, že zhubnete a trošku se vám pročistí i organismus. Ale bude vám chybět spousta živin. Jakmile se pak vrátíte k normálnímu jídlu, přiberete i s nějakým tím kilem navíc.

Tukožroutská dieta

Možná jste ji také někdy drželi, protože svého času byla tato dieta velice populární. Tukožroutská polévka je radikální dieta, kde je jediným základem stravy právě polévka z rajčat a zelí, kterou musíte jíst od rána do večera po dobu jednoho týdne, a to dokonce tak, že čím více, tím lépe. Nicméně, je to nesmysl a lékaři tuto dietu velmi odsuzují. Chybí zde jakákoliv podstatná výživná složka a hubnutí v rámci této diety vede k odvodnění těla a ztrátě svalové hmoty, ale tuky vám zůstanou, proto nejsou výsledky trvalé. Jediné, co je jisté, je nepříjemné nadýmání.

Ovocná dieta

Jak už název napovídá, během této diety nejíte nic jiného než ovoce. A to dokonce nejlépe déle než měsíc. Můžete sice namítnout, že je určitě zdravá, vždyť ovoce má dostatek vitaminů, není to ale pravda. Tato opravdu bláznivá dieta může způsobit různé problémy kvůli zoufalému nedostatku vápníku, bílkovin, železa, zinku, vitaminu D, B a esenciálních mastných kyselin.

Dukanova dieta

Je postavena na bílkovinách, především na velké konzumaci masa a vajíček. Dieta je rozdělena na čtyři fáze, kdy během prvních pěti dnů nejíte nic jiného než právě vejce a maso. Teprve později přidáváte zeleninu, v závěru pak i trochu sacharidů. Občas si můžete dopřát i něco zakázaného. Dieta je to ovšem stejně hloupá jako všechny ostatní. Proč? Vaše tělo nemusí takové množství bílkovin vůbec zvládnout. Navíc vám může být z nedostatku sacharidů i špatně od hladu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články