Test řasenek od 100 do 1100 korun: Redaktorka Lifee.cz vyzkoušela jejich kvalitu, výdrž a dramatický efekt

Test řasenek od 100 do 1100 korun: Redaktorka Lifee.cz vyzkoušela jejich kvalitu, výdrž a dramatický efekt
Zdroj: Kristina Vodičková/koláž Lifee
Macstack Mascara, MAC, 970 KčSrovnání jedné a více vrstev řasenky Macstac od MAC. AirVolume 30H Mega Black, L'Oréal Paris, 350 KčSrovnání jedné a více vrstev řasenky AirVolume 30H Mega Black od L'Oréal Paris.  + 10 fotek+ 11 fotek

Řasenka bývá u některých žen jedinou částí make-upu, kterou denně používají, proto jsme se už podruhé vydali na lov té nejlepší. V aktuálním testu najdete řasenky sedmi značek a fotku jejich aplikace v jedné i více vrstvách najednou. Podívejte se, jestli si zrovna dnes nevyberete tu svoji.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 11. 02. 2023 18:00

V druhém díle naše testování a hledání nejlepší řasenky pro vás kosmetická redaktorka Kristina vyzkoušela sedm řasenek od značek MAC, Bourjois, L'Oréal Paris, Giorgio Armani, Lancôme, Catrice a essence. Záměrně jsme v testování zkombinovali nabídku z drogerií i parfumerií, abychom vám dali na výběr bez ohledu na cenu, která pro někoho není tak určující. Podívejte se na výsledky testování.

Tip kosmetické redaktorky: Jako příznivec výrazných řas doporučuji používat před líčením kleštičky na řasy. Roky jsem se jim vyhýbala, ale zvědavost mě přiměla si jedny koupit a dnes už jsou součástí mého denního rituálu. V dnešním testování tak vidíte i efekt kleštiček, kterými řasy vždy pomačkám od konečků ke kořínkům a při každém stisknutí pár vteřin přidržím.

Macstack Mascara, MAC, 970 Kč

+ lehká textura

+ objem po pár tazích řasenkou

+ neslepuje řasy

+ prodlužuje i zahušťuje

+ nerozmazává se

- když to přeženete s vrstvením a řasy se dotýkají prostoru pod obočím, může se maličko obtisknout

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Přiznávám, že tahle řasenka je přesně podle mého gusta, protože se dá nádherně vrstvit. Co mě ale překvapilo, je, že oproti jiným řasenkám je i po několika vrstveních pořád tak lehká, že ani nevíte, že ji máte na očích. Lehoučká textura ovšem neznamená, že by vám řasenka nevytvořila neskutečný objem, který předčí i nalepovací řasy. Vzhledem k tomu, že nosím opravdu výrazné řasy, zjistila jsem jen jednu malou zanedbatelnou chybičku, a tou je mazání pod obočím, když to s vrstvením přeženete. Ovšem to se nebude stávat každému a také záleží na tvaru obličeje. Rozhodně doporučuji všem.

AirVolume 30H Mega Black, L'Oréal Paris, 350 Kč

+ prodlužuje i zahušťuje

+ nerozmazává se

+ neobtiskává se

- lehce slepuje, je potřeba důkladně pročesávat

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Skvělá řasenka z drogerie na efekt opravdu výrazných očí. Řasenky L'Oréal mám ráda už roky, pravidelně zkouším jejich novinky a některé kupuji pravidelně. AirVolume bude jistě patřit do té druhé skupiny, a to proto, že zachrání případně i malý efekt jiných řasenek. Jedinou nevýhodu spatřuji v lehkém slepování řas, což má jistě za vinu hustější štětinový kartáček, ale vše se dá upravit. Výsledný efekt je při vrstvení výrazný.

Lash Idole, Lancôme, 659 Kč

+ dodává objem

+ nelepí řasy

+ skvěle odděluje jednotlivé řasy

+ praktický zahnutý kartáček

+ nerozmazává se

+ neobtiskává se

- pro výraznější efekt je potřeba více vrstvit

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Pro značku Lancôme je naprostá jednička na trhu řasenka Hypnose, kterou jsem v minulosti měla a chvíli mi trvalo si na ni zvyknout a naučit se s ní pracovat, abych dosáhla požadovaného efektu. Poté jsem ji koupila dvakrát za sebou, jak mi vyhovovala. Podobně to mám nyní s Lash Idole, která mi při prvním použití přišla velmi slabá a že nejsem schopna tak jednoduše dosáhnout výrazných řas, které mám ráda. Postupem času se to ale změnilo a hodně využívám zatočeného kartáčku, který nejprve používám z jedné strany ke kořínkům a druhou vnější část pak na další vrstvy pro prodloužení. Tuto řasenku ocení nejvíce ženy, kterým stačí pár tahů a chtějí mít krásné oddělené a objemné řasy.

Twist Extreme, Bourjois, 279 Kč

+ prodlužuje řasy

+ odděluje řasy

+ neslepuje a neobtiskává se

- nepraktický dvojí kartáček

- nepříliš výrazný efekt i při vrstvení

- sušší náplň než ostatní řasenky

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Jednoznačně nejslabší řasenka z testovaných. Twist Extreme má možnost dvojího kartáčku otočením na víčku, ale přišlo mi, že to vůbec nefunguje. Řasy jsem si malovala oběma pozicemi, ale nebyl v tom rozdíl. Ani při kombinaci. Řasenka je sušší, tudíž ani její efekt není nijak výrazný a na vytvoření mnou požadovaného efektu nefungovala dobře. Ocení ji ženy, kterým stačí řasy prodloužit a nechtějí tolik zhuštění a výrazného efektu.

Black Ecstasy, Giorgio Armani, 1 090 Kč

+ ultra černý odstín

+ výrazný objem

+ s vrstvením velké prodloužení

+ neobtiskává se

+ neslepuje řasy

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Další z dražších řasenek, která má nádherný a výrazný efekt prodloužení a objemu. Black Ecstasy se nádherně vrství, což s sebou přináší efekt dlouhých řas. Zároveň díky opravdu extrémně černému odstínu vytváří téměř až efekt černé linky, což oči ještě více zvýrazní. Kartáček je štětinový a řasy rozčesává a neslepuje. Rozhodně vřele doporučuji.

Lash Princess - False Lash Effect, essence, 85 Kč

+ výrazné prodloužení

+ efektní objem

+ sytý černý odstín

+ dá se vrstvit

- řasy lehce slepuje a to i během dne horní k dolním při mrkání

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Nejlevnější řasenka dnešního testování dokáže svým efektem konkurovat řasenkám z dražších kategorií, o tom není z fotek pochyb. Bohužel v jedné věci ale neobstála ani po několika dnech zkoušení. Nejenže nemá tak lehkou texturu jako dražší řasenky, ale navíc jako by zůstávala pořád maličko měkká a odpoledne mě často zlobilo, že se mi při mrkání o sebe zachycovaly spodní a horní řasy. Nepříjemnost by jistě nevznikla bez vrstvení řasenky, ale poté už není její efekt tak výrazný. Někomu ale stačit bude, a pokud bych potřebovala rychle koupit řasenku a nechtěla za nic moc utrácet, tento typ od essence naprosto postačí a parádu s ní uděláte.

Boost Up Volume, Catrice, 125 Kč

+ vytváří hezký objem

+ neslepuje řasy

+ neobtiskává se

+ dá se vrstvit

+ obohacená o olej pro delší řasy

- nepřidává moc na délce a oproti předešlým nemá tak výrazný efekt

Kristina Vodičková/Lifee

Hodnocení: Řasenka od Catrice opravdu umí pěkný objem, řasy krásně pročeše, a jak je uvedeno na obalu, měla by při delším používání pomoci s růstem řas. Musím říct, že nemám vůbec nic proti, příjemná řasenka, která svoji práci zvládá skvěle a vydrží celý den, stejně jako ostatní. Pro mě osobně nevytváří až tak výrazné líčení jako ostatní značky, což někdo může považovat za plus, protože každá hledáme jiný efekt. Rozhodně doporučuji.

Životnost řasenek

O jedné věci se ohledně řasenek moc nemluví, a to je jejich životnost. Máte ji vždy uvedenou na obalu a téměř všechny jsou použitelné po dobu 6 měsíců od prvního otevření. Doporučuji si tento čas hlídat. Předejdete tím zánětům v očích či nepříjemným pocitům pálení. Životnost řasenky také zkracuje pumpování, jež vhání vzduch do náplně a ta pak rychleji vysychá.

Na fotky před líčením a s vrstvením se můžete podívat do galerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články