Test voděodolných řasenek od 69 do 970 Kč: Rozmazávání je minimální problém oproti odličování

Test voděodolných řasenek od 69 do 970 Kč: Rozmazávání je minimální problém oproti odličování
Zdroj: Lifee/Kristina Vodičková
Před a po nalíčení s MacStack Waterproof od značky MAC. Jediným zádrhelem je těžší odlíčení.MacStack Waterproof Mascara, MAC, 970 KčPřed a po nalíčení s voděodolnou verzí Paradise Extatic od značky L'Oréal Paris. Stejně jako první řasenka, i u této je maličko problém s odlíčením a po mnoha hodinách na očích může lehce dráždit citlivější oči. Paradise Extatic voděodolná, L'Oréal Paris, 279 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

V letních měsících mnohé z nás vyměňují svoji oblíbenou řasenku za voděodolnou. Když se ovšem ta naše nevyrábí také v této verzi, jaká bude funkční? Naše kosmetická redaktorka Kristina vyzkoušela řasenky šesti různých značek a zde jsou výsledky jejího testování.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 19. 06. 2023 13:00

Jestli je jedno líčidlo, bez kterého bych se neobešla, tak je to od mých patnácti let řasenka. Mám ráda výrazné a dlouhé řasy a jsem velmi přísná v kritériích pro dobrou řasenku, proto se ráda vracím k jejich testování a rukou mi prošly desítky značek a modelů. Vzhledem k tomu, že nás čeká (snad) slunné léto, podrobila jsem testu voděodolné řasenky.

Hlavním kritériem pro dobrou voděodolnou řasenku není fakt, že se s ní budete potápět ve vodě a bude držet, ale měla by vydržet horké počasí a odolat pocení. Kromě jedné řasenky v testu pocení obstály všechny, a to jsem vybírala jak z dražších značek, tak i z cenově dostupnějších modelů. Co se týče koupání v bazénu, tam neměla problém ani jedna, ale to není situace, kdy se ženy tak často líčí.

Všechny zkoušené řasenky jsem na očích měla opakovaně, nejméně třikrát, abych si mohla vytvořit ucelený názor a hlavně vyzkoušet více situací. Z recenzí jasně poznáte, které byly favoritkami, a ve fotogalerii se můžete podívat na snímky před nalíčením a po něm. U jedné z řasenek, té, která neobstála v testu pocení, najdete i fotku po celém dni nošení.

MacStack Waterproof Mascara, MAC, 970 Kč

+ prodloužené řasy

+ dá se skvěle vrstvit

+ výrazná černá barva

+ nerozmazává se

+ nedrolí se

+ neobtiskává se

- je těžší ji odlíčit

Lifee/Kristina Vodičková

Hodnocení: Už při testování klasických řasenek jsem byla MacStack řasenkou nadšená. Líbí se mi její kartáček, který řasy krásně rozčesává od kořínků, a hlavně oceňuji výrazný efekt, který v líčení preferuji. K rozmazání ani drolení nedošlo ani při kontaktu s potem, horkem či koupáním v bazénu. Ovšem vzhledem k tomu, jak řasenka pevně drží, bylo také těžší ji odlíčit. Vyzkoušela jsem více druhů odličovačů a nejlepší mi přišel dvoufázový na voděodolné řasenky. Ovšem nečekejte, že řasenka povolí hned, tamponek s odličovačem nechte přitisknutý na oku alespoň 30 sekund, než začnete stírat. I tak doporučuji, a to u téměř všech řasenek z testu, odličovat dvoufázově ještě dalším odličovačem.

Paradise Extatic voděodolná, L'Oréal Paris, 279 Kč

+ výrazná černá barva

+ dramatický efekt prodloužení i zhuštění

+ nerozmazává se

+ nedrolí se

+ neobtiskává se

- po opravdu dlouhém nošení maličko dráždí oči

- dlouze se odličuje

Lifee/Kristina Vodičková

Hodnocení: Řasenku Paradise mám v klasické verzi ráda od začátku, kdy přišla na trh, voděodolná verze mě tedy rozhodně nezklamala finálním efektem. Paradise se nerozmazává, nedrolí, ani se neobtiskává ve styku s potem, vodou a horkem. Bohužel zhruba po 12 hodinách nalíčení jsem měla pocit, že mi čím dál více červenají oči a vzhledem k ještě náročnějšímu odličování než u MacStack jsem usoudila, že je lepší tuto řasenku používat na kratší dobu. Odlíčení rozhodně doporučuji prvně olejovým produktem a poté odličovačem na oči, řasenka opravdu drží.

BADGal BANG Waterproof, Benefit, 820 Kč

+ výrazný efekt prodloužených řas

+ silná černá barva

+ nedrolí se

+ nerozmazává se při styku s vodou

- obtiskává se na horním i dolním víčku

- není jednoduchá na odlíčení, vyžaduje to hodně času

Lifee/Kristina Vodičková

Hodnocení: Řasenky Benefit používám průběžně už roky, takže znám jejich limity, a těmi je mazání nad očima při velkém vrstvení. Osobně mám velmi ráda výrazné řasy, proto vrstvím do finiše, který se mi líbí, což zrovna u voděodolné BadGal Bang není vhodné. Řasenka měla sice krásný finiš, ale jak jsem nafotila i do galerie, po horkém dni, kdy jsem uklízela byt a u toho se zpotila, jsem měla oči rozmazané jak pod obočím, tak i na dolním víčku. Řasenka se přitom v bazénu nerozmazala, ale klasický režim pocení nedala.

Lash Sensational Sky High, Maybelline, 269 Kč

+ krásně prodlužuje řasy

+ má výrazný černý odstín

+ nerozmazává se

+ nedrolí se

+ neobtiskává se

- hůře se odličuje, chce to více času

Lifee/Kristina Vodičková

Hodnocení: Další řasenka, jejíž originál miluji a stejně tak je skvělá i voděodolná verze. Odolá všemu a opravdu se nehne celý den. I díky těmto skvělým vlastnostem má stejný problém jako ostatní verze a hůře se odličuje. I zde doporučuji dlouho podržet tamponek s odličovačem na voděodolné produkty na oči. Klasický pěnový odličovač tady nezabere. Každopádně řasenka je to skvělá a na dovolené ji oceníte i při koupání, pokud si na líčení potrpíte. Pro mě osobně je u voděodolných řasenek důležité, aby obstály v horku, tedy při pocení.

Get Big! Lashes Volume voděodolná, essence, 69 Kč

+ prodlužuje řasy

+ výrazné zhuštění řas

+ nedrolí se

+ jednoduše se odličuje

- obří kartáček bohužel může způsobit otisky řasenky kolem očí při líčení

Lifee/Kristina Vodičková

Hodnocení: Nejlevnější kousek z testování mě příjemně překvapil tím, že se řasenka nerozmazávala ani nedrolila. Jediný zádrhel vidím ve velikosti kartáčku, která je enormní. Ač jsem se pokaždé snažila, abych neměla řasenku všude kolem, vždy se mi lehce otlačila na horním víčku. K tomu malá rada - pokud se vám toto s řasenkou stane, nechte ji dostatečně dlouho zaschnout a pak použijte čistý kartáček a stopu odmažte. Každopádně velká pochvala řasence za odličování, tato šla téměř jedním tahem. Stále ale platí podržet tamponek s odličovadlem na oku déle, napočítejte aspoň do třiceti.

Lash Changer Waterproof, Catrice, 125 Kč

+ výrazná černá barva

+ prodlužuje řasy

+ řasy vypadají husté už po první vrstvě

+ nerozmazává se

- maličko se drolí pod očima

- při více vrstvách se lehce obtiskává pod obočí

Lifee/Kristina Vodičková

Hodnocení: Řasenka Catrice má velmi krásný finiš - je dokonale černá a řasy velmi prodlouží. Všechny řasenky jsem měla na očích vícekrát, abych opravdu vyzkoušela jejich výdrž jak vůči teplu a pocení, tak i koupání. I Lash Changer téměř obstála. Jediné, co by se jí dalo vytknout, je, že během dne se maličko sype pod oči. Jsou to suché kousky, takže jdou lehce odstranit štětcem, ale i tak je třeba si ji maličko pohlídat.

Životnost řasenek

Na tuto nezanedbatelnou drobnost jsem upozorňovala už v minulém článku. Řasenky mívají na obalu téměř vždy uvedené použití 6 měsíců od otevření. Doporučuji vám si případně řasenky označit lepítkem s datem otevření, abyste předešly zánětům a podráždění oka, obzvlášť pokud jste na to citlivé. Životnost řasenky také zkracuje pumpování kartáčkem, jež vhání vzduch do náplně a ta pak rychleji vysychá.

Na fotky před líčením a s vrstvením se můžete podívat do fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články