×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

hovězí

Hovězí v mrkvi: Dolaďte jeho chuť s jednou nečekanou bylinkou

Hovězí v mrkvi: Dolaďte jeho chuť s jednou nečekanou bylinkou

Rajská omáčka: Do poctivé domácí patří špetka skořice a perník

Rajská omáčka: Do poctivé domácí patří špetka skořice a perník

Poctivá gulášová polévka: Dejte si záležet na opečení masa, kouzlo dělá lžíce protlaku

Poctivá gulášová polévka: Dejte si záležet na opečení masa, kouzlo dělá lžíce protlaku

Jak vařit s vínem: Králem je dušené hovězí s brusinkami

Jak vařit s vínem: Králem je dušené hovězí s brusinkami

3 litry vývaru

Suroviny: 

1 kg kuřecích skeletů /tzv.karkas/
500 g kuřecích krků bez kůže
cca 4 l studené vody
8 kuliček černého pepře
1 kávová lžička soli
2 kuličky nového koření
3 větší snítky tymiánu
1 bobkový list
200 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g pórku / jen bílá část /
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 stonky plocholisté petržele
1 stonek libečku

Postup na vývar:

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Skelety nasekáme na menší kusy, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Položíme je na plech, vložíme do trouby na 10 minut, poté skelety otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut do zlatova. Vyndáme z trouby. Krky a křídla důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme je společně s opečenými skelety do většího hrnce a přilejeme tolik studené vody, aby vše bylo potopené a na vyšším ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a naběračkou odstraníme pěnu, která se na povrchu začne tvořit. Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme veškeré koření. Vaříme na nejmenším ohni 75 minut.
Mezi tím důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme mrkev a celer na kostky o hraně 0,5 cm. Pórek pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky 0,5 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Po 75 minutách varu přidáme do vývaru nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, plocholistou petržel a libeček. Na středním ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň opět na minimum, odstraníme vzniklou pěnu a nezakryté vaříme dalších 45 minut.
Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník a svaříme na množství 3 litrů.

Vývar podle šéfkuchaře Lukáše Holého: Kuřecí skelety pečte v troubě, po vychladnutí stáhněte tukový škraloup

Pochutnejte si na kvalitních surovinách

Pražské léto gastrožroutů! Takhle vaří muž, kterému se říká "šéfkuchař filozof"

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Krásná dcera Elona Muska má za sebou první přehlídku: Narodila se jako muž a s tátou už pět let nepromluvilaPrůkopnice alternativního školství Ivana Málková: Komunistům vadilo, že odmítá známky. Zatrhli jí i vánoční stromekHerečka Markéta Plánková se pochlubila talentovanými dcerami: Osmnáctiletá Agáta mluví pěti jazykyNezlomná Stella Zázvorková: Rodina chtěla, aby po dceřině smrti skončila s divadlem. Podrželi ji kolegovéHelena Vondráčková nás pustila do šatníku: Uchovává v něm stoletý klobouk po mamince i opulentní sbírku botJak Harry sbalil Meghan: Původně si brousil zuby na Courteney Cox, vše změnila jedna rozpustilá fotka
Doporučené články
Velký návrat ikonických kabelek: Na podzim budeme znovu nosit milovaný Paddington, kufříky i semišŽádná nuda dámy. Medové, karamelové a antique blond odstíny jsou hitem podzimu. Jedním z nich se pyšní i KateKvíz: Otestujte, jak dobře se vyznáte v hudbě. Kolik hudebních rekordů znáte?Komu letos vyjde všechno, na co sáhne? Lev a Střelec mají zelenou ve všemDýňový koláč: Podzimní hygge s šálkem horké kávy a dezertem provoněným skořicíVýzva Sladké trojky rozhodnuta: vyhrály želé dortíky ve tvaru planet – vesmírná pastva pro oči i chuť

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra