Backstage SuperWoman: Vědkyně Tereza Bartoníčková si v datacentru vyzkoušela proměnu ve futuristickou Catwoman

Magazín Lifee.cz vám představuje Terezu Bartoníčkovou, další úspěšnou českou ženu, kterou ocenil titulem SuperWoman. Tereza Bartoníčková je vědkyně a expertka v oblasti umělé inteligence, která se svým týmem reguluje dopad digitálních technologií na naši společnost.Fotografka projektu SuperWoman Lucie Robinson vytvořila při focení dokonalou kulisu digitálního světa, který Terezu Bartoníčkovou v její profesi obklopuje.O vizuální efekty a světlenou kresbu se při focení postaral VJ PleiOne. (overal a kozačky Zara, korzet, náramky a helma Ivana Kaňkovská)+ 11 fotek+ 12 fotek

Vědkyně v oblasti umělé inteligence Tereza Bartoníčková je další úspěšnou českou ženu, kterou magazín Lifee.cz ocenil titulem SuperWoman. S ohledem na její profesní zaměření probíhalo focení v pražském datacentru Casablanca a fotografka Lucie Robinson vytvořila unikátní futuristické snímky s nádechem sci-fi. Vydejte se s námi prostřednictvím videa a fotek do zákulisí akce.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 03. 2023 16:00

Tereza Bartoníčková je vědkyně a expertka v oblasti umělé inteligence, která se svým týmem reguluje dopad digitálních technologií na naši společnost. V roce 2018 založila Internetový institut a je jeho prezidentkou. Focení pro projekt SuperWoman proto probíhalo ve velmi nezvyklém prostředí, pro Terezu Bartoníčkovou ale příznačném. V serverovně datacentra Casablanca na pražských Vinohradech se cítila jako ryba ve vodě.

SuperWoman by se neměla za nikoho vydávat

Jaké vlastnosti by podle mladé vědkyně měla mít SuperWoman? „Myslím, že SuperWoman by hlavně měla být věrná sama sobě. Základní předpoklad k tomu být super je za nikoho se nevydávat, i když to někdy může být těžké," radí Tereza Bartoníčková, která přes svůj nízký věk působí vyzrále a cílevědomě. Tomu také odpovídají fotky, které Lucie Robinson pořídila. Fotilo se mi skvěle. Trošku jsem se toho bála, protože focení bylo stylizovanější, ale Lucie je skvělá a atmosféra byla úžasná," pochvaluje si Tereza.

Kovové tělové šperky, latex a neon

 „S ohledem na Terezinu práci jsme focení pojaly ve stylu umělé inteligence a science-fiction, což je téma, které je výtvarně skvěle zpracovatelné," upřesňuje Lucie Robinson. Focení tohoto typu se nepodobá ničemu, co bychom doposud produkovali, o to zajímavější byl jeho průběh. Lucie do datacentra přizvala vizuálního umělce Ondřeje Skalického, uměleckým jménem VJ PleiOne, který se postaral o vizuální efekty a světlenou kresbu na Terezině těle. Ondřej není neznámým pojmem, jeho umění můžete znát například z populárního pražského Signal Festu, kde své projekce situuje na známé pražské památky.

Scénu jako z Matrixu dotvářel set kovových tělových šperků designérky Ivany Kaňovské, včetně umělecké kovové přilby. Ivaninu unikátní tvorbu můžete vidět v jejím pražském ateliéru Cabinet°55 a můžete si být jisti, že nic podobného jste ještě nezhlédli. Oblečení pro Terezu Bartoníčkovou vybral stylista Jano Kimák a šlo o kousky výrazných neonových barev z materiálu, který se podobá latexu. V kontrastu s výrazným prostředím a outfity se o jemné dívčí líčení postarala make-up artistka Sylvie Hadžiefendić.

Lucie Robinson: Tereza je šarmantní osobnost, skoro až holčička

Tak trochu jiné focení si velmi užívala také Lucie Robinson, která byla osobností mladé vědkyně fascinována. „Tereza je nejmladší žena, kterou jsme fotili pro tento projekt. A nutno říci, že takovou dávku energie, vzdělání a kultivovanosti v jejím věku člověk tak často nepotkává. Za ten krátký čas toho stihla strašně moc," vysekla Tereze poklonu. „Dnes ráno na focení přišla naprosto šarmantní osobnost, řekla bych až holčička. Něco velmi něžného a křehkého. Je to takové ženské mládě, a přesto má za sebou úžasnou kariéru," dodává jedna z našich nejuznávanějších fotografek.

Související články

Další články