Backstage SuperWoman: Zasněžená romance Katariny Emmy Schapiro

Katarina Emma Schapiro v rukou vizážistky Sylvie Hadziefendic.Stylista Miroslav Romaniv se postaral o trendy kousky, včetně bílých kozaček na podpatku.Bílá košile s nabíranými rukávy pochází z dílny návrhářky Terezy Rosalie Kladošové.Šéfredaktorka Lifee.cz Markéta Behinová byla snímky Lucie Robinson nadšená.+ 9 fotek+ 10 fotek

Projekt SuperWoman se věnuje výjimečně úspěšným českým ženám. Tentokrát stanula před objektivem světově uznávané fotografky Lucie Robinson mentorka a konzultantka v oblasti koučování Katarina Emma Schapiro. Výsledné snímky se nesly ve stylu kouzelně zasněžené zimní romance.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 01. 2023 17:30

Mentorka a konzultantka v oblasti změn a koučování Katarina Emma Schapiro dlouhodobě spolupracuje se špičkovými manažery po celém světě. Jak to vypadalo v zákulisí našeho focení s Lucií Robinson? A jaké vlastnosti by podle Katariny měla SuperWoman mít?

SuperWoman, která cítí svoji energii

„Samotný přívlastek SuperWoman napovídá, že by měla mít ženské vlastnosti. Když se podívám do byznysu, tak se ženy často snaží prosazovat mužskými vlastnostmi. Já si tedy myslím, že by SuperWoman měla mít jemnost, klid, hodně energie - respektive cítit svoji energii, ale zároveň zůstávat jemnou, trpělivou," zamýšlí se Katarina Emma Schapiro v našem zákulisním rozhovoru. A právě tak se nám mentorka představila během focení. „SuperWoman by se neměla vzdávat a jít do věcí, o kterých často ví jen srdce a někdy ho neposloucháme," dodává.

Bílá barva symbolizuje čistou mysl

Půvabnou blondýnku se rozhodla fotografka Lucie Robinson zahalit do sněhobílé barvy, která má symbolizovat její čistou mysl a myšlenkové nastavení. Co by Katarina poradila ženám, které touží po úspěchu, jen jim chybí potřebná motivace a odvaha? Co je úspěch, že? Bylo by dobré, kdyby si každá žena nejprve sama pro sebe řekla, co pro ni znamená úspěch, a nevnímala jako úspěch pouze to, co někde slyšela, ale sama si to uvědomila," míní světoznámá koučka, podle které se motivace často objeví teprve tehdy, když se skutečně dotkneme svého nitra a napoví nám srdce.

K tomu je podle Katariny potřeba hlavně odvaha. „Ta zadržuje mnoho dobrých věcí, které v sobě máme. Přestože máme obavy nebo strach, měly bychom se krůček po krůčku učit a svoji osobní odvahu si pěstovat," radí ženám, které touží být ve svém oboru úspěšné.

Outfit z dílny talentovaného Michaela Kováčika

Pro potřeby focení oblékla Katarina Emma Schapiro na doporučení našeho stylisty Miroslava Romaniva bílý svetr a sako z dílny talentovaného módního návrháře Michaela Kováčika, se kterým spolupracuje například modelka Aneta Vignerová. Šaty pro Katarinu jsou značky Anamé a bílá košile s balonovými rukávy zase pochází od návrhářky Terezy Rosalie Kladošové.

O make-up a lehce zvlněné vlasy se Katarině postarala zkušená vizážistka Sylvie Hadziefendic, nejvýraznějším prvkem jejího looku přitom byla sytě rudá rtěnka.

Z fotografií má vyzařovat Katarinin klid

Autorkou tohoto zasněného bílého konceptu je fotografka všech našich SuperWoman Lucie Robinson. Ta se s Katarinou Emmou Schapiro dobře zná a nepojí je pouze pracovní záležitosti.„Jako člověk mi vstoupila do života velmi dávno - bez jakékoli návaznosti na fotografování, byť jsme se při něm poprvé potkaly. Potom jsme se spolu začaly přátelit a měla jsem šanci trošku nahlédnout do jejího způsobu života a přemýšlení. Katarina se mi tak trochu stala životní učitelkou," přiznává fotografka. Do výsledných snímků se Lucie pokusila přenést klid, který Katarina Emma Schapiro vyzařuje.

Lucie Robinson si při focení pomohla bílými kusy látek

„Vyrovnanost, kultivovanost, ženskost, lehká francouzská nonšalance, elegance, svůdnost - tyhle malé komponenty mě jako celek naprosto fascinovaly. Můžu říct jen to, že je to jedna z nejinspirativnějších múz v mém životě - pokud hovoříme o ženě," dodává závěrem Lucie Robinson, která si během focení dopomáhala bílými pruhy látek různých velikostí nebo kouskem síťoviny umístěné přes objektiv.

Zapojila při tom všechny členy týmu včetně šéfredaktorky Markéty Behinové. Všechny tyto perličky jsme pro vás v ateliéru zaznamenali - do zákulisí s námi můžete nahlédnout prostřednictvím videa i fotogalerie.

Související články

Další články