Zákulisí nového projektu SuperWoman: Lifee.cz představuje šéfku Googlu Taťánu le Moigne na uměleckých portrétech uprostřed přírody

Focení nového projektu SuperWoman se ujala zkušená fotografka Lucie Robinson, která s Taťánou le Moigne pracovala už v minulosti.Ředitelka české, maďarské, rumunské a slovenské pobočky společnosti Google pozvala tým magazínu Lifee.cz k sobě domů, kde proběhly přípravy před focením.Dlouhé a husté vlasy Taťány le Moigne vizážistka Nikol Kurik kulmou natočila do drobných romantických kudrlinek. Zahrada Taťány le Moigne je plná květin, útulných zákoutí a také zeleniny. Nechybí slepice nebo včely. Na podrobnou reportáž se u nás brzy můžete také těšit.+ 10 fotek+ 11 fotek

Podívejte se, jak vypadá zákulisí focení našeho nového projektu SuperWoman, který se věnuje výjimečně úspěšným českým ženám. První rozhovor a umělecké fotky Lucie Robinson vám představíme už tento čtvrtek 13. října. „Taťánu le Moigne jsem vždy vnímala jako výraznou osobnost online světa s obdivuhodnou kariérou a zajímavými vizemi," vypráví šéfredaktorka Lifee.cz Markéta Behinová, proč se rozhodla coby první SuperWoman oslovit právě šéfku českého Googlu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 10. 2022 16:30

Magazín Lifee.cz přichází s novým projektem SuperWoman, ve kterém představí výjimečně úspěšné ženy a jejich životní cesty. Dozvíte se, jaký byl zásadní okamžik jejich kariéry, jak jít úspěchu naproti a k tomu stíhat děti a rodinu. K čemu jsou důležité pracovní zásady, nastavení cílů a vnitřních hodnot.

Rozhovory se SuperWoman si můžete pustit na videu, poslechnout nebo jen přečíst, podle toho, co vám nejvíce vyhovuje. Povídání s úspěšnými ženami doprovází série fotek od světoznámé fotografky Lucie Robinson. Její artové snímky představují úspěšné ženy jinak než v kostýmku v kanceláři, ale podtrhují jejich ženskou krásu ve více uvolněném prostředí. Ředitelku společnosti Google Taťánu le Moigne přesunula fotografka do romantických lesů.

Jak se zrodila první SuperWoman

„Když jsem Taťánu le Moigne během našeho podcastu zpovídala, jen těžko se mi přerušoval tok jejích myšlenek. Mohla bych ji poslouchat celé hodiny. Baví mě její medový hlas, nadhled a energie," popisuje atmosféru na place šéfredaktorka Lifee.cz Markéta.

A podle všeho je to právě kombinace jejích nevšedních vlastností a povahy, co z Taťány le Moigne udělalo špičku ve svém oboru. „Když jsem jí naslouchala, připadalo mi, že cesta k úspěchu nemusí být trnitá a že klacky přes cestu přeskočíte ladně jako srnka,“ vysvětluje Markéta Behinová, proč by SuperWoman měla být inspirací pro všechny ženy, které mají silnou motivaci něco skvělého dokázat, a to napříč všemi obory.

Fotografka projektu Lucie Robinson

Focení našeho projektu probíhalo kousek za Prahou, v těsné blízkosti domu, kde Taťána le Moigne bydlí a kde pro nás ve své zahradě vytvořila zázemí. Mohli jsme tak na vlastní oči spatřit zelené království, které ředitelka Googlu vybudovala a kde tráví většinu svého volného času. Také zahradu paní le Moigne vám na Lifee.cz brzy v detailu představíme.

Fotografkou inspirativních žen se stala Lucie Robinson, podle které je SuperWoman krásná ve všech aspektech, které dokáže skloubit, a nepotřebuje k tomu mít velikost 36. Robinson nechtěla fotit Taťánu u počítače, nebo v její kanceláři, ale chtěla ji výběrem lokality oprostit od jejího všedního a korporátního života. „Táňa miluje rostliny, květiny a zeleň. Domnívám se, že kdyby dnes nepracovala pro Google, byla by zahradnice. Proto jsme celý koncept focení pojaly velmi přírodně, přirozeně. Toužila jsem ji umístit do přírody, bez techniky a moderních vymožeností, prostě jen volně dýchat," osvětluje Robinson.

Taťánu le Moigne neměla světoznámá fotografka před fotoaparátem poprvé, před lety je spojila práce na focení, které probíhalo na řetízkovém kolotoči. „Udělalo se jí strašně zle. Seděly jsme spolu v trávě, ona se vydýchávala a vyprávěla mi o tom, že píše knížky pro děti a mimochodem má před sebou jeden krásný projekt, který se jmenuje Google. Tenkrát tenhle vyhledávač málokdo znal, a dokonce ho někteří psali s kroužkovým ů," vybavuje si Lucie.

Ženskost SuperWoman podtrhlo zapadající slunce

Vizážistka Nikol Kurik vytvořila Taťáně přirozený look, kterému dominují především její hustě zvlněné dlouhé vlasy. Zapadající slunce, které jimi prostupovalo, následně vytvořilo tu správnou atmosféru. Outfity a doplňky paní le Moigne vybral pro účely focení stylista Miroslav Romaniv, který chtěl tímto způsobem zvýraznit její přirozenou ženskost.

„Paní le Moigne je půvabná, avšak velmi výrazná žena. Naším cílem bylo její krásu a ženskost, která z ní sálá, ještě více podtrhnout a ukázat ji čtenářům v různých polohách," vysvětluje Miroslav, který svoji modelku oblékl do několika zajímavých outfitů, např. do minimalistické košile, bílého koženého kabátu i výrazných černých šatů s flitry.

Styling SuperWoman podle Miroslava Romaniva

Outfity doplnil Miroslav Romaniv šperky, které v tomto případě nevyšly na statisíce. Cena šperků nebyla nejlevnější, ale myslím si, že jsou stále v kategorii cenově dostupných. V průměru se cena pohybovala kolem sedmi tisíc za kus.

Závěrem Miroslav přidává užitečné tipy pro ženy podobných proporcí. „Ženě podobné postavy bych doporučil volit splývavé a jednoduché materiály, které opticky nebudou zbytečně přidávat kila navíc. Ideálním pomocníkem v šatníku je opasek, kterým vytvoříte hezky ženskou siluetu." 

Související články

Další články