Don´t Stop: Odvážný film o tom, jak do komunistického Československa vstoupil naplno punk

DonT Stop je filmový debut Richarda Řeřichy. Odehrává se v roce 1983 a pojednává o partě pěti mladíků, kteří založili punkovou skupinu.
Zdroj: TV Prima
DonT Stop je filmový debut Richarda Řeřichy. Odehrává se v roce 1983 a pojednává o partě pěti mladíků, kteří založili punkovou skupinu.Ve filmu je výrazná hudební složka: písně The Clash, současných českých punkových kapel (The Prostitutes, Dead Pope's Company, The Barockers, November 2nd) a písně složené přímo pro film.Nápad natočit tento film nosil jeho autor v hlavě více než pět let, realizaci pomohla až podpora od televize HBO.Film byl nominován na Českého lva v kategorii nejlepší výtvarné řešení, nominaci ale neproměnil.+ 6 fotek+ 7 fotek

Don´t Stop je filmový debut Richarda Řeřichy. Odehrává se v roce 1983 a pojednává o partě pěti mladíků, kteří založili punkovou skupinu.

Petra Járková
Petra Járková 19. 01. 2020 16:00

Do komunistického Československa konečně dorazil punk naplno. Psal se rok 1983 a osmnáctiletý Miki v podání Patrika Děrgela se svým provokativním kamarádem Dejvidem, kterého si zahrál Lukáš Reichl, nechtěli zůstat pozadu. Deska London Calling od Clash jim ukázala ten správný směr.

Vzpomínka na The Clash

Na konci filmu si Miki a Dejvid povídají o rozpadu skupiny The Clash, který nastal roku 1986. Také si vzpomenou na poslední desku, kterou tato skupina vydala a tou bylo Cut the Crap.

Záchodové výměny

Vinylová deska skupiny Stray Cats, která se objevila ve filmu, má název Gonna Ball a pochází z roku 1981. Miki ji získá výměnou na školních záchodech stejně jako London Calling od The Clash nebo Tattoo You od Rolling Stones.

Talentovaní studenti

Tvůrci se rozhodli hlavní představitele ve věku 17-19 let hledat mezi studenty hereckých škol, kteří mají alespoň základní hudební zkušenost a ovládají nástroje, které ve své filmové kapele používají. Tím dostala spousta mladých herců šanci prosadit se.

Kouzlo starých budov

Autentické interiéry se natáčely ve zchátralém domě kousek od Karlova mostu a dalšími místy byly ochoz Strahovského stadionu, parník Vltava nebo Žofín.

Nominace na Českého lva

Na výpravě filmu spolupracovaly Zkusebny.com, což je síť hudebních zkušeben. Film byl nominován právě za výpravu na Českého lva.

NA SNÍMKY Z FILMU DON´T STOP SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA HUDEBNÍ FILM DON´T STOP SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20:15 NA PRIMĚ

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články