Jak poznat kvalitní příměstský sportovní tábor: S výběrem neotálejte!

Základem je kvalitní metodika cvičení, profesionální přístup a zábavná forma.
Zdroj: Monkey´s Gym
Na prvním místě je ověřit si, jaké má organizátor sportovního kempu zkušenosti s pořádáním podobných aktivit.Zaměřte se na to, zda jsou prostory vybaveny nářadím přímo pro děti.Lektoři by měli klást důraz na správný psychomotorický vývoj dětí a jejich individuální dispozice.Ptejte se, zda v hodinách nechybí dovednostní aktivity, trénuje se obratnost, rychlost, hrají se míčové i sportovní hry.+ 2 fotky+ 3 fotky

I když jsou letní prázdniny ještě daleko, právě nyní je nejvyšší čas objednat děti na příměstské sportovní kempy. Ty nejlepší a u dětí nejoblíbenější bývají totiž rychle obsazené. Jak ale poznat ten kvalitní a mít tak jistotu, že jsme své děti svěřili do rukou skutečných profesionálů?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 30. 03. 2019 16:00

Podle zkušeností pořadatelů využívají rodiče možnost přihlásit děti do příměstských sportovně zaměřených kempů rok od roku více, ale mnozí bohužel přicházejí až v době, kdy už je beznadějně plno. Proto je lepší s objednáváním letních kurzů neotálet a zajistit si je už nyní.

Cílem takových kurzů je děti smysluplně zabavit v době, kdy se jim rodiče nemohou věnovat, dopřát jim rozmanité pohybové aktivity a třeba je i naučit základy sportovních disciplín, které jinak nemají možnost si v běžném školním roce vyzkoušet. Jenže kde vzít jistotu, že je vybraný příměstský tábor skutečně kvalitní, dobře organizovaný a vedou ho profesionálové? Zaměřte se na těchto 6 znaků:

  1. Dostatečná zkušenost

Na prvním místě je ověřit si, jaké má organizátor sportovního kempu zkušenosti s pořádáním podobných aktivit. Pokud je nerealizuje pravidelně několikátou sezonu nebo se sportování s dětmi nevěnuje během roku, nejspíš nebude mít dostatek zkušeností.

  1. Kvalitní vybavení v perfektním stavu

Pro dobrou výuku je nutné kvalitní sportovní vybavení v perfektním technickém stavu. Pokud organizátor nic takového nemá, je otázkou, jaká pak bude náplň a samotná úroveň kurzů.

  1. Zázemí pro případ nepříznivého počasí

Důležité je ověřit si, zda má organizátor kempu k dispozici potřebné zázemí. Při nepříznivém počasí musí mít zřizovatel sportovního kempu k dispozici vhodné vnitřní prostory – nejlépe tělocvičnu. Nikdo z rodičů přece netouží po tom, aby jeho dítě při dešti nebo ve vedru trávilo vymezený čas někde v místní restauraci.

  1. Odborné vedení

Než dítě svěříte neznámým lektorům, neváhejte si prověřit jejich odbornost. Zeptejte se jich na metodiku, abyste měli jistotu, že se vaše dítko bude nejen bavit, ale také se něčemu naučí. A vždy se ptejte na znalost první pomoci.

  1. Kvalitní stravování

Při sportování dětem vyhládne, proto je dobré předem si ověřit, jaké stravování pro ně organizátor kempu zajistil. Pokud by to měl být oběd v podobě párku v rohlíku, bude lepší poohlédnout se jinde. Ohlídejte si také, zda je pro děti zajištěn pravidelný pitný režim. Ten je v současných parných létech opravdu nezbytný!

  1. Vstřícné storno podmínky

"Solidní organizátory poznáte i podle toho, že mají storno podmínky pro případ, kdy dítě onemocní, nastavené tak, abyste měli možnost si za uhrazené peníze alespoň vybrat náhradní termín nebo aktivitu," říká Kristýna Přibylová z tělocvičen Monkey’s Gym, která má s pořádáním sportovních kempů mnohaleté zkušenosti a sama je také maminkou tří dětí.

Náš tip:

Pro rodiče malých dětí jsou velkou výhodou kempy, které netrvají celý den, ale jsou jen půldenní.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články