Martinovi Dejdarovi je 55 let: Proměnit ho na Ozzáka trvalo dvacet minut, původně se měl jmenovat Kissák

Martin Dejdar je český herec, dabér, televizní moderátor a filmový producent.
Zdroj: TV Nova
Martin Dejdar je český herec, dabér, televizní moderátor a filmový producent.V roce 1993 získal svou první hlavní roli ve filmovém muzikálu Šakalí léta. Následovaly filmy Amerika a Učitel tance, za druhý jmenovaný obdržel v roce 1995 cenu Český lev za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.V roce 1987 ukončil Martin Dejdar studium na pražské DAMU a nastoupil ke svému prvnímu divadelnímu angažmá do pražského klubového divadla Studio Ypsilon. V tomto dnes již legendárním souboru byli jeho kolegy například Jiří Lábus nebo Oldřich Kaiser a mnozí další.V roce 1999 měl premiéru film Panství, který Martin Dejdar koprodukoval a hrál v něm hlavní roli, jako producent se následně podílel také na filmu Eliška má ráda divočinu.+ 5 fotek+ 6 fotek

Martin Dejdar je český herec, dabér, moderátor a také filmový producent. Kromě jeho první role Bejbyho ve filmovém muzikálu Šakalí léta ho diváci milovali především v televizním sitcomu Comeback, kde si zahrál Ozzáka - bratra vysloužilého disco zpěváka Tomiho Paciho.

Petra Járková
Petra Járková 11. 03. 2020 08:00

Martin Dejdar se proslavil především jako představitel zapřísáhlého metalisty a zaměstnance obchodu s CD Ozzáka, který žije ve společném bytě s bratrem a vysloužilým disco zpěvákem Tomášem Pacovským. Ten byl na vrcholu slávy před dvaceti lety a nyní se pokouší uživit díky obchodu s CD, kde zaměstnává právě svého šíleného bratra.

Kissák nebo Ozzák

Seriálová postava Ozzáka se měla původně jmenovat Kissák a měl být velkým fanouškem právě této legendární kapely. Nakonec se však rozhodlo, že se metalista bude jmenovat Ozzák a koho bude uctívat, je asi jasné.

Operace menisku

Namaskovat Martina Dejdara jako Ozzáka nebylo vůbec snadné, maskérkám to trvalo dvacet minut. Ozzák v seriálu kulhá, není to však původní úmysl. Martin Dejdar byl po operaci menisku, tudíž při natáčení kulhat musel a do dalších řad mu to zůstalo.

Ateliéry Ulice a Ordinace

Martin Dejdar roli získal díky tomu, že Ozzáka jako jediný nehrál jako nepříjemného opilce. Seriál se natáčel v Hostivařských ateliérech, kde se natáčí i oblíbené seriály Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Ulice.

Lexa měl zástupy fanynek

V seriálu sice hraje Lexa ňoumu bez holky, ve skutečnosti měl však po premiéře davy fanynek. Do akce "Lexa hledá holku" se přihlásilo přes 1700 zájemkyň, které se s ním toužily seznámit. Role Lexy byla nabídnuta i zpěvákovi Sámerovi Issovi, který ji odmítl, na řadu tak přišel Matouš Ruml. Zajímavostí je, že Simona Babčáková je oproti svým seriálovým dětem starší o pouhých 12 a 14 let.

NA SNÍMKY MARTINA DEJDARA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články