Operace očí před létem: Je vhodná? Budu se moci koupat? Jak se rána hojí?

Pokud máte problémy se zrakem, zjistěte, zda vám nemůže pomoci laserová operace.
Zdroj: Instagram
Operace očí jsou dnes již na velmi vysoké úrovniLaserové operace očí se bát nemusíte.Laserové operace očí jsou dnes na denním pořádku.Operace očí laserem.+ 2 fotky+ 3 fotky

Obecně si pacienti myslí, že by se při plánování laserové operace měli vyhnout letnímu období. Většinou se bojí toho, že se nebudou moci po operaci očí několik měsíců koupat, že nebudou moci jet na dovolenou či sportovat. Je to však pravda?

Petra Járková
Petra Járková 17. 05. 2019 12:00

Život bez brýlí je skvělý!

Dokonce tak, že si to možná ani neumíte představit. Ráno se vzbudíte a vše kolem sebe vidíte do nejmenšího detailu. Už vás nebudou trápit špinavé brýle, už nikdy se vám při přechodu ze zimy do tepla brýle nezamlží. Nepopsatelnou svobodu zažijete při sportu, cestování, výletech i každodenním životě. A nemusíte utrácet za nové dioptrické brýle či kontaktní čočky.

Je nutné vynechat operaci očí v letních měsících?

Není to vůbec nutné. Dnešní operační metody jsou totiž natolik šetrné, že se pacienti vracejí do běžného života téměř okamžitě. Hned po operaci vidí pacient lépe než před zákrokem a během několika hodin se zrak stabilizuje natolik, že se může dívat na televizi nebo pracovat na počítači. Druhý den po zákroku už většina lidí vidí zcela normálně. O týden později je již možné sportovat, včetně plavání.

Operace očí a bolest

Operace vůbec nebolí a mýtus o „vypálení oka“ je naprostý nesmysl. Je to jen pověra. Laser působí jen přesně v místě, kam je lékařem nasměrován a nemůže proniknout hlouběji do oka. Pokud pacient třeba pohne okem, operace se okamžitě přeruší. Laserové zákroky jsou dnes velmi bezpečné.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články