Otestovali jsme street food ve Varech: 4 jídla à 150 Kč. Hranolků bylo málo, trdelník studený, ale salát Caesar skvělý

Otestovali jsme street food ve Varech: 4 jídla à 150 Kč. Hranolků bylo málo, trdelník studený, ale salát Caesar skvělý
Zdroj: Veronika Nováková/koláž Lifee
V Karlovarském trdlu v Lázeňské ulici jsme si dopřáli tradiční trdlo.Za cenu 150 Kč jsme si vybrali trdelník plněný borůvkami a šlehačkou.Vypadal velmi lákavě.Trdelník na nás bohužel dlouho čekal, tudíž byl studený, tvrdý a oschlý. Chuťově byl v pořádku. + 15 fotek+ 16 fotek

Vyzkoušeli jsme několik jídel z fast foodů a pouličních stánků, které lemují během festivalu karlovarskou kolonádu a její okolí. Naší favoritem mezi jídly za 150 korun se stal salát s kuřecím masem a parmazánem, druhou příčku obsadily hranolky z domácích brambor. V našem testu neuspěl oschlý trdelník.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 06. 07. 2023 13:32

Karlovy Vary dál žijí filmovým festivalem, ulice jsou plné, atmosféra jedinečná. Lidé přebíhají z jednoho filmu na druhý, účastní se různých akcí a událostí. A nebo jen tak zevlují a ochutnávají nejrůznější drinky a street food. Hodně lidí tady potkáte s tradiční lázeňskou oplatkou, teplou ji pořídíte na ulici za 20 korun.

Prošli jsme od Thermálu ke vřídlu a čtyři pouliční pochoutky pro vás otestovali. Kritéria byla jasná. Musíme se vejít do 150 kč za jedno jídlo, nesmíme na něj dlouho čekat (to můžete jít rovnou do restaurace), mělo by se dobře konzumovat (ideálně i za chůze) a chceme, aby bylo čerstvé.

Klobása a farmářské brambory

Naše testování začíná odpoledne u Thermalu ve street food zóně. Nebyla tady žádná fronta a na výběr hranolky, grilovaný kukuřičný klas, vepřový steak, farmářské brambory a další jídla. Za cenu 100 Kč jsme vyzkoušeli českou fastfoodovou klasiku v podobě klobásy s chlebem a hořčicí. A jelikož jsme měli ještě 50 Kč do limitu, objednali jsme si farmářské brambory (100 g za 50 Kč). Jídlo už bylo hotové, ale chutnalo standardně dobře. U brambor strháváme bod za příliš měkkou konzistenci. Před stánkem i za ním je spousta míst k sezení. Pozor, berou tady jen hotovost.

Kde: Nábřeží J. Palacha

Doba přípravy: 3 minut

Cena: 150 Kč

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lifee.cz (@lifee.cz)

Caesar salát

Dát si Caesar salát na ulici je riskantní. Salát je choulostivý a nevydrží dlouho ve formě. Ideální je připravovat ho ihned ke konzumaci. Proto nás oslovila nabídka v Mattoni Life Baru u vřídla, kde jsme viděli perfektně připravovaný Caesar. Před našima očima skládali jednu čerstvou surovinu po druhé do misky. Ledový salát, dresink, hobliny parmazánu, krutony a kousky opečeného kuřecího masa. Chuťově byl salát na jedničku, dobře ochucený, maso propečené. Jen bychom za 150 Kč čekali větší porci. Není úplně ideální ke konzumaci během chůze, ale na tom nesejde, můžete si tady v klidu sednout, dát si alko i nealkoho koktejl a zaposlouchat se do hudby. Každý den tady hrají různé kapely a noc plná zábavy končí DJ‘ským setem.

Kde: Vřídelní ulice

Doba přípravy: 10 minut

Cena: 150 Kč

Karlovarské trdlo

Pokračujeme směrem na kolonádu a zastavujeme asi 50 metrů za Mlýnskou kolonádou těsně před vřídlem. Cestou nás láká stánek ze zmrzlinou, kopeček prodávají za 55 Kč. Zastaví nás až kamenné bistro Karlovarské trdlo. Svým vtipným názvem nás osloví natolik, že už jsme uvnitř malé prodejny a objednáváme. Za cenu 150 Kč jsme si vybrali trdelník plněný borůvkami a šlehačkou. Trdelník na nás bohužel dlouho čekal, tudíž byl studený, tvrdý a oschlý. Přiště si zkusíme říct o čerstvý a a rádi si počkáme. Chuťově byl v pořádku. Ocenili jsme servis v kelímku, díky jemuž se trdlo dalo pojídat i za chůze.

Kde: Lázeňská ulice

Doba přípravy: 4 minuty

Cena: 150 Kč

Smažené hranolky

Poslední zastávkou je zóna České televize na Divadelním náměstí. Před stylovým fast food stánkem je vleklá fronta. Nenecháváme se odradit, ale bereme to jako signál kvality. Odsýpá to a čekáme asi 10 minut. Objednáváme si široké hranolky s domácí tatarkou. Jsou chutné a méně osolené. Porce by mohla být větší. Palec nahoru dáváme super přihrádce na tatarku. Jen by jí mohlo být větší množství, byla lahodná a v polovině nám došla. Oceňujeme ochotný personál a dostatečný výběr dalšího jídla jako např. různé druhy hot dogů, kebabu a opečených nudlí. Sice nebylo kde si sednout, všude bylo plno, ale s kornoutem v ruce se dalo v pohodě vyrazit dál.

Kde: Divadelní náměstí

Doba přípravy: 3 minuty

Cena: 150 Kč

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články