Averze mezi herci filmu Pravidla moštárny: Charlize Theron nemohla vystát Tobeyho Maguira

Pravidla moštárny
Zdroj: Prima Max
Ve filmu působila zamilovaně. Ve skutečnosti ho však nemohla vystát.Celosvětová premiéra proběhla v září 1999 na benátském filmovém festivalu.Tobey Maguire získal roli ve filmu jen díky tomu, že ji odmítl jeho nejlepší kamarád Leonardo DiCaprio.Film vznikl na základě stejnojmenného románu Johna Irvinga.+ 2 fotky+ 3 fotky

Od natáčení filmu Pravidla moštárny uplynulo bezmála dvacet let a představitelka hlavní ženské role Charlize Theron zřejmě usoudila, že je potřeba ze skříně vyklidit pořádně starého kostlivce. A tak se rozpovídala o tom, jak bylo pro ni těžké vyjít se svým hereckým kolegou Maguirem. Co se mezi nimi tehdy stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 03. 2020 16:30

Homer strávil celý svůj dosavadní život za zdmi sirotčince, kde se ho ujal doktor Larche a naučil ho, jak být lékařem bez diplomu, a hlavně dobrým člověkem. Život pro Homera ale nekončí v ordinaci, takže se vydá do jablečného sadu, kde potká lásku.

Na romantické drama Pravidla moštárny se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Obtížný vztah

“Teď už jsme zase přátelé, ale během natáčení to bylo opravdu těžké,” řekla Theron. “Na náladě mi ani nepřidalo to, že jsme museli několikrát čekat na odpovídající počasí. Vyhlídka dalšího zdržení tak byla prostě ‘skvělá’. Musím ale zároveň dodat, že jsme se nehádali každý den, někdy jsem si práci na filmu opravdu užila.” 

Charlize ale nebyla během natáčení jen otrávená, získala totiž také mnoho cenných zkušeností. “Zjistila jsem, že je možné se, dle příběhu, zamilovat do někoho, u koho by vás to hned napoprvé nenapadlo. Jenomže jsem to měla zase těžší, protože se mi Tobey nelíbil a neměla jsem ho v té době ráda, takže další věc, kterou jsem se jako herečka naučila, je dokonalé předstírání a sebezapření,” prozradila Theron.

Ponorka

Jelikož oba herci vystupovali ve filmu prakticky pořád společně, nemohli se od sebe moc vzdalovat. “Připadala jsem si jako na rodinném výletě. Jste otrávení a víte, že nemůžete jít nikam sami. Jako byste se motali v začarovaném kruhu. Některé dny, když nás vezli na plac, se mi zdálo, jako bych jela do nicoty, kde nic není a já mám jen jediný úkol – vydržet to,” postěžovala si oscarová herečka.

Úspěchy

I přes neshody hlavních představitelů si film nevedl vůbec špatně. Vznikl na motivy stejnojmenného románu spisovatele Johna Irvinga, který vyšel v roce 1985. Ten začal nejprve pracovat jako profesor na vysoké škole, kde přednášel o literatuře 19. století. Jeho první tři knihy nezaznamenaly velký úspěch, prorazit se mu podařilo až s románem Svět podle Garpa, jenž byl taktéž převeden na filmová plátna, a to v roce 1982. Hlavní roli si v něm zahrál Robin Williams.

Snímek byl nominován celkem v pěti oscarových kategoriích, získat se mu podařilo dvě zlaté sošky. Ve filmu si zahrál i samotný spisovatel, mohli jsme jej vidět v roli přednosty železniční stanice.

NA FOTKY Z FILMU PRAVIDLA MOŠTÁRNY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: wikipedie.org, csfd.cz, etcanada.com

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články