Před šesti lety nás opustil Pavel Bobek: Po boji s alkoholem a bércovými vředy přišla mozková mrtvice

Pavel Bobek byl český architekt a zpěvák.
Zdroj: Profimedia
Pavel Bobek byl český architekt a zpěvák.Pavel Bobek trávil své dětství v pražském Břevnově. Jeho otec Václav byl stavebním inženýrem a měl také hudební nadání (hrál na piano a působil coby kapelník místní břevnovské kapely).Matka Božena zpívala například s kapelou svého manžela.Pavel Bobek měl o pět let staršího bratra Václava a o jedenáct let mladší sestru Alenu.+ 3 fotky+ 4 fotky

Pavel Bobek vydal za celý svůj život více než 25 alb, se kterými vždy slavil úspěch. Mezi jeho nejznámější hity patří Lásko, mně ubývá sil, Veď mě dál, cesto má nebo S tím bláznem si nic nezačínej. Jak skončila legenda našich babiček ve stáří?

Petra Járková
Petra Járková 20. 11. 2019 08:00

Country byla jeho život

Zpíval hlavně country, což je v těchto končinách věc celkem neobvyklá, ale díky němu lidé poznali, že klasická country není jen pro americké rednecky s lasem u nohou, ale naopak se hodí pro každou příležitost, tím spíše, pokud jste ve společnosti s dobrými přáteli a dostanete chuť si po dobré skleničce něco zazpívat.

Vystudovaný architekt

Pavel Bobek, vystudovaný architekt, který měl raději mikrofon než rýsovací prkno, ovlivnil víc než jednu generaci, i vaše děti nebo vnoučata znají jeho legendární hity a hlavně absolutně nezaměnitelný hlas s nosovými výškami.

Nevyhledával společnost

Ve společnosti se objevoval sporadicky, a když už, každá jeho návštěva na obrazovce měla styl, úroveň a noblesu. Nikdy ale nezaváněla nudou, svou komickou stránku neukazoval moc často, ale nikdy se nebral tak vážně, aby měl strach si ze sebe udělat legraci.

Vtipná stránka

Toho si byli vědomi i tvůrci České sody, kteří Bobkově opomíjené komičnosti složili poklonu skvěle sestříhaným videem, kde Rudolf Hrušínský ve filmu Spalovač mrtvol hovoří o smrti, zatímco Pavel Bobek dodává kulturní vložku v podobě písně Pojď stoupat jak dým (až tam, kam jen ptáci mohou), což je právě alegorie na smutný konec života.

Zdravotní problémy

O Pavlovi Bobkovi se veřejně vědělo, že má velmi kladný vztah k alkoholu, který mu nedělal úplně dobře. Dlouho se také potýkal se srdečními problémy a pak ho trápily bércové vředy, které se nehojily. Kvůli silným bolestem nemohl téměř už chodit. Nakonec zemřel ve věku 76 let.

NA LEGENDÁRNÍHO PAVLA BOBKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články