Zajímavé ženy Česka: Spisovatelka Hana Hindráková uspěla se svou knihou v Keni

Spisovatelka zaznamenala úspěch se svou knihou v Keni
Zdroj: Facebook
Hana miluje přírodu, jak tu u nás, tak v KeniDalší z knih Hindrákové vypráví o nelegálním byznysu s lékyHana je cestovatelkou tělem i dušíSpisovatelka zaznamenala úspěch se svou knihou v Keni+ 6 fotek+ 7 fotek

V listopadu minulého roku vyšla spisovatelce Haně Hindrákové nová kniha Nezlomný. Přesně dva měsíce po jejím vydání v České republice podepsala autorka smlouvu s keňským nakladatelstvím Moran Publishers na vydání anglického překladu v Keni a v dalších zemích východní Afriky.

Redaktor
Redaktor 04. 02. 2019 07:56

„Jsem z toho nadšená. Vůbec jsem nedoufala, že by to mohlo vyjít. Kniha se tak dostane k lidem, pro které je hlavně určena a doufám, že pomůže změnit názor místních lidí na děti ulice,“ říká autorka knihy.

Kniha, která v Keni vyjde v srpnu tohoto roku, vypráví příběh Josepha „Njora“ Njorogeho, který byl v sedmi letech donucen opustit matku, protože byla závislá na alkoholu, týrala ho a místo jídla mu dávala pivo.

Joseph se tak stal dítětem ulice. Začal žebrat, ale brzy mu nezbylo nic jiného, než krást. Dostal se do dětského gangu, kde zažil znásilnění i lynčování.

S Josephem Njorogem se spisovatelka seznámila minulý rok prostřednictvím internetu, když se snažila získat detailní informace k problematice keňských dětí ulice.

„Joseph působil jako ředitel centra pro děti ulice a byl velmi nápomocný. Vyplnil mi s dětmi na ulici dotazníky, abych měla co nejpřesnější informace k vytváření charakterů postav,“ říká autorka.

Když Hana Hindráková v lednu loňského roku navštívila pošesté Keňu, setkala se osobně i s Josephem Njorogem.

„Jakmile mi odvyprávěl svůj příběh, hned jsem věděla, že ho chci napsat. Joseph je skvělý člověk, který si prošel něčím, co si vůbec nedovedeme představit a přesto mu zůstal pozitivní náhled na život,“ ukončuje své vyprávění Hana Hindráková, která se svou novou knihou slaví velký úspěch.

V seriálu Zajímavé ženy Česka se zaměřujeme na osobnosti, které něco dokázaly, udávají trendy, směr a jejich práce ovlivňuje české ženy. V prvním díle jsme se podívali na zoubek cukrářce Petře Stahlové. V druhém jsme se přesunuli ke šperkařce Lucii Trnkové. Také jsme se ocitli ve světě umění u Andrey Ehret a zavítali jsme do světa dětské jógy Šárky Rákosníkové. Koukli se na zoubek sportu, charitě a zdravému životnímu stylu s Bárou Čapkovou. Naťukli jsme i téma znásilnění s odvážnou Veronikou Hávovou a pomohli vybrat pět milionů na operaci statečné Mirky Dobešové. V neposlední řadě jste se mohli dozvědět více o proměně modelky Peti Nitky z muže v ženu a práci módní návrhářky Michaely Skuhravé.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články