Zákulisí filmu Super 8: Záhadná reklamní kampaň, tajemné monstrum a vzkaz na konci traileru

Zákulisí filmu Super 8: Záhadná reklamní kampaň, tajemné monstrum a vzkaz na konci traileru
Zdroj: TV Prima
Mysteriozní sci-fi Super 8 pojednává o skupině puberťáků, kteří se jednoho dne rozhodnou natočit vlastní zombie horor. Nikdo z nich však netuší, jak to celé dopadne. Název filmu odkazuje na kameru Super 8, na kterou parta kamarádu natáčela svůj horor.Když režisér Abrams zavolal Elle Fanningové, že dostala roli v jeho filmu, začala samou radostí křičet.Představitelé chlapeckých rolí dostali od štábu dárek. Mohli si nechat kola, na kterých ve filmu jezdili.Město Lillian, v němž se děj filmu odehrává, je pojmenováno po režisérově matce.+ 1 fotka+ 2 fotky

Mysteriozní film Super 8, který dnes můžete vidět v televizi, byl uveden do kin v roce 2011 a od začátku jej provázela neobvyklá reklamní kampaň. Překvapení se ale nevyhnuli ani samotní herci. Co si na ně a na diváky připravili tvůrci filmu v čele s režisérem J. J. Abramsem a producentem Stevenem Spielbergem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 02. 2020 16:53

Mysteriozní sci-fi Super 8 dnes ve 20.15 vysílá Prima Cool. Pojednává o skupině puberťáků, kteří se jednoho dne rozhodnou natočit vlastní zombie horor. Nikdo z nich však netuší, jak to celé dopadne. Při poslední scéně filmu, kterou točí na malém nádraží, se přímo před nimi srazí s autem projíždějící vlak, který následně vykolejí. Tím to ale nekončí. Z města se začnou ztrácet lidé i zvířata. Celou oblast rovněž obsadí armáda a nařídí evakuaci. Mladí filmaři se však nehodlají vzdát a snaží se přijít na kloub tomu, co uniklo ze zamčeného vagónu havarovaného vlaku.

Neobvyklá reklamní kampaň

Zatímco ostatní filmy se propagují hlavně trailery a plakáty, tvůrci Super 8 začali na oficiální internetové stránky filmu nahrávat po částech dokument z proslulé Oblasti 51. V něm bylo možné shlédnout skupinku vědců studujících mimozemské stvoření a jeho kosmické plavidlo.

Nevadská Area 51 je již dlouhou dobu cílem všech, kteří se zajímají o mimozemský život. V přísně střežené oblasti se nachází tajná letecká základna, která vznikla v roce 1957. Před střediskem je umístěna sedmikilometrová letištní dráha, která měla sloužit k testování vysokorychlostních letadel, ta měla údajně vzniknout na základě mimozemských technologií. Američané potvrdili existenci základny až v roce 1994. Ani její umístění není náhodné. Okolní hory totiž znemožňují radarové sledování.

Monstrum, které nikdo dopředu neznal

Zřejmě proto, aby byli herci skutečně překvapeni, neřekl jim dopředu režisér Abrams, jak bude monstrum, které uteče z vlaku, vypadat. Sdělil jim jen jeho jméno: Cooper. Kdo, nebo co, se tedy dostalo na svobodu? Kvůli komu se armáda vydala do takového Zapadákova, a proč nařídila evakuaci?

Cooper byl sice svým vzhledem skutečně monstrózní, ale na druhou stranu mnohem inteligentnější než lidé. K dispozici měl dokonce velmi pokročilou technologii, se kterou si zvládl postavit vlastní kosmickou loď. Měl šest končetin a pohyboval se jako pavouk, dokázal ovšem kráčet i po dvou. Mezi jeho schopnosti patřila zejména telepatie a telekineze. Živil se masem a nepohrdl ani tím lidským.

Vzkaz na konci traileru

V momentě, kdy se na konci traileru k filmu Super 8 oddaluje záběr od objektivu kamery, mihne se na obrazovce řada písmen. Když se video pustilo zpomaleně, objevil se nápis “scariest thing i ever saw”. I tentokrát nešlo o nic jiného než o další nápaditou reklamní kampaň.

Po zadání slov do vyhledávače se objevila stránka scariestthingieversaw.com, přes kterou bylo možné dostat se na vzdálenou plochu a následně skrze příkazový řádek ke zvukovému souboru s velmi podivným zvukem. Stránka byla svého času pravidelně aktualizována, takže se na ní objevovaly další podivné dokumenty a nahrávky.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA FOTKY Z FILMU SUPER 8:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články