Ze sportovce odborníkem přes vědu! Příběh Daniela Stacha, který zahodil pádlo a přibližuje vědu lidem

Stach získal již nejedno ocenění
Zdroj: Facebook
Daniel sporty milujeStach získal již nejedno oceněníDaniel Stach je charismatický mladý mužStach uvádí mimo jiné i pořad HydePark Civilizace+ 1 fotka+ 2 fotky

Dan je český moderátor a bývalý reprezentant České republiky ve vodním slalomu. Je ale také nejmladším laureátem, kterému Akademie věd České republiky udělila Medaili Vojtěcha Náprstka za zásluhy v popularizaci vědy.

Petra Járková
Petra Járková 02. 04. 2019 08:00

Stach začínal v Českém rozhlase Radiu Wave, kde moderoval pořad Sports Take. Už v té době ale komentoval a moderoval různé akce. Tradičně komentuje například Pražský mezinárodní maraton, Český pohár horských kol nebo Světový pohár ve vodním slalomu i Mistrovství světa ve vodním slalomu v pražské Troji.

Právě divoká voda je mu totiž hodně blízká. Vodnímu slalomu se věnuje od jedenácti let, byl v juniorské reprezentaci, ale momentálně ho můžete vidět spíše v pozici komentátora nebo organizátora. I když ho to na vodě samozřejmě pořád baví.

Do České televize přišel jako fanoušek Hyde Parku ČT24, přihlásil se přes Facebook na exkurzi a v televizi už zůstal. Teď pracuje jako redaktor a moderátor. Jako reportér sleduje přímo na místě aktuální dění a vždy v sobotu moderuje Hyde Park Civilizace, který se zaměřuje na otázky vědy a současné společnosti.

Daniel také moderoval ranní vysílání ČT24 v pořadu Studio 6. V srpnu 2016 se stal členem týmu vědecké redakce České televize.

V roce 2016 také získal další profesní uznání. Po novinářské Křepelce či ceně Václava Havla ocenila Daniela Stacha Akademie věd ČR. Od jejího předsedy profesora Jiřího Drahoše, převezme dnes odpoledne, jako dosud nejmladší laureát, Medaili Vojtěcha Náprstka za zásluhy v popularizaci vědy.

Prestižní ocenění Medaili Vojtěcha Náprstka uděluje od roku 2003 Akademie věd ČR publicistům a vědcům za dlouholetou činnost v popularizaci vědeckých poznatků.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články