Deprese Vladimíra Menšíka: Styděl se za zuby a svůj vzhled, kvůli tomu nedbal na zdraví

Vzpomínky Vladimíra Menšíka: Vománkové víno od Lubomíra Kostelku prý bylo něco mezi vermutem, griotkou a pivem
Zdroj: se souhlasem České televize
Během natáčení komedie Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách se prý Libuše Šafránková a Jaromír Hanzlík do sebe zamilovali.Vodnický dům stále existuje, nyní je v něm, jak jinak, rybí restaurace.Komedii Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách vidělo v kinech přes dva a půl milionu diváků.Pro scény s vodou byl určený bazén v ateliérech na Barrandově. Štáb v něm hercům ohříval vodu, aby nedošlo k nachlazení.+ 3 fotky+ 4 fotky

Vladimír Menšík patří mezi legendární české herce, jejichž život a historky jsou přitažlivé dodnes. Věděli jste, proč hvězda filmu Jak utopit dr. Mráčka zatajila chybu v občance? A kde se vzalo omamné vománkové víno?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 10. 2022 11:00

Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách: Právník bytového úřadu Mráček (Jaromír Hanzlík) chce z mokrého domu na Kampě vystěhovat jistou rodinu. Jenomže vůbec netuší, že jde o poslední českou dynastii vodníků. Přesun by pro ně znamenal jistou záhubu. A tak začnou přemýšlet, jak svůj domov zachránit. Pokud bude třeba, tak i utopením Mráčka...Na komedii Václava Vorlíčka se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Nízké sebevědomí Vladimíra Menšíka

Slavný herec měl již odmala problémy se svým vzhledem. Považoval se za nepřitažlivého. Obzvláště prý měl problém se svými zuby. Zdály se mu ošklivé. Dokonce měl uvažovat o chirurgické úpravě. Nakonec od ní ale upustil.

A možná právě z komplexu méněcennosti se nikdy nešetřil. Kouřil od sedmi let a ve “vrcholném období” dal klidně i osmdesát cigaret za den. V šestnácti ho chytil první astmatický záchvat. K tomu se přidala neřízená konzumace alkoholu. A když začal mít problémy s rozeznáváním barev, raději šel na léčení, po němž se alkoholu nedotkl celé čtyři roky.

Příliš mladý Vladimír Menšík

Vladimír Menšík měl, kvůli úřednické chybě, v občance chybu. “Oficiálně” byl o pět let starší než ve skutečnosti. Prý k tomu došlo v šedesátých letech, když si šel legendární bavič vyzvednout nový doklad totožnosti. Jeho ručně psanou žádost bylo ale těžké přečíst a úřednice místo devítky v letopočtu napsala čtyřku.

Nikdo na to nepřišel a Menšík se radoval, že alespoň půjde dříve do důchodu. Omyl neodhalili ani papaláši v kanceláři Gustava Husáka, který pak herci zaslal dopisem gratulaci k šedesátinám. Ve skutečnosti se tohoto věku ale nedožil. Zemřel v osmapadesáti letech.

Oblíbené vománkové víno

Takzvané vománkové víno se dostalo do podvědomí lidí díky jedné z Menšíkových historek. Ke všemu mělo dojít na chatě jeho rodičů. Hercův kamarád a později i kolega Lubomír Kostelka za ním tehdy přišel s padesáti litry vína, které bylo potřeba vypít. Mělo to chuť mezi vermutem, griotkou a pivem, vzpomínal bavič.

Po dvou skleničkách měl další kamarád začít hrát na kytaru, aniž by nějakou držel v ruce. A jak vůbec vománkové víno vzniklo? Dědovi Kostelky jednou ve vinohradu zkyslo víno. Lubomír ho však nechtěl vylít, a tak se rozhodl do něj naložit byliny, aby upravil jeho chuť. Bohužel našel jen keř omanu pravého. Z vína se kvůli němu stala želatina, takže ho ještě zředil lihem. Tím vznikl vskutku neobyčejný, a hlavně silný nápoj.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Vladimír Menšík

Magazín.recepty.cz: Znáte ománkové víno? Jeho účinky kdysi ohromily i herce Vladimíra Menšíka a vy možná máte na zahradě vše, co potřebujete na jeho přípravu

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články