Dobří holubi se vracejí: Labuda pomáhal Menšíkovi s injekcemi, hledal poslední volná místa na těle

Dobří holubi se vracejí: Labuda pomáhal Menšíkovi s injekcemi, hledal poslední volná místa na těle
Zdroj: Profimedia

Film Dobří holubi se vracejí z prostředí protialkoholní léčebny byl pro Vladimíra Menšíka tím úplně posledním. I přes vážné zdravotní problémy na něj ale lidé, kteří se na natáčení podíleli, vzpomínali jako na velmi milého a usměvavého muže.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 05. 2021 14:00

Dobří holubi se vracejí – sugestivně vylíčený příběh z protialkoholní léčebny, která je snad tím nejponuřejším místem, kde mohli pacienti ústavu ocitnout. Snímek neodhaluje jen její zákulisí, ale i duši a nitro osoby se závislostí. Na hvězdně obsazené drama z roku 1988 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CS Filmu.

Stíny nad Menšíkem

Vladimír Menšík byl v době natáčení filmu již velmi nemocný, nedožil se ani jeho premiéry. Přesto se ale na sobě snažil nedat nic znát a ke svému okolí se vždy choval mile. To potvrdila i jedna z pamětnic natáčení.

„Věděli jsme, že je nemocný. Ale i tak byl kouzelný a hodný. Pokaždé, když kolem nás prošel, zeptal se vesele: Děvčata, jak se máte? A prohodil s námi pár slov,” uvedla žena pro idnes.cz.

Útěchu hledej ve společnosti

„Tenkrát v Humpolci (Menšík tam bydlel během natáčení v hotelu), mi povídal o svém životě s nemocí hlavně proto, že se držel osvědčeného pravidla - útěchu hledej ve společnosti,” řekl Marián Labuda. Když ti totiž začnou ostatní vyprávět o svých bolestech, začneš se sám stydět, jak ses sám trápil a plakal.”

Vladimír Menšík se během prací na filmu neobešel bez injekcí. S tím mu pomáhal právě Labuda, který s ním bydlel na hotelu v Humpolci. Hledal poslední místečka na Menšíkově těle, kde by se dala ještě přiložit jehla...

Kňažkův soukromý archiv

Ve filmu si zahrál i slovenský herec Milan Kňažko. Ten se rozhodl, že si Vladimíra Menšíka natočí na kameru. A snímal především to, jak o přestávkách baví štáb. Slavný komik sice s pořízením dokumentu souhlasil, vymohl si však od Kňažka slib, že video nikdy nezveřejní.

Zdroje informací:

CSFilm: Dobří holubi se vracejí

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články