Hodinářův učeň a Sám doma: Velký přehled pohádek a komedií na 1. svátek vánoční

Hodinářův učeň a Sám doma: Velký přehled pohádek a komedií na 1. svátek vánoční
Zdroj: Česká televize/TV Prima/koláž Lifee.cz
Princezna ze mlejna: Mlýn, krásná Eliška a boj třech ženichů o její ruku. 
Třetí princ: Co se stane, když se muž zamiluje do tajemného obrazu krásné princezny? Hodinářův učeň: Láskou proti špatnému osudu a těm, kteří nepřejí štěstí.
Princ Bajaja: Mluvící kůň, princezna Slavěna a hrozivý drak. 
+ 4 fotky+ 5 fotek

Shon před Štědrým dnem je pryč, nastává období klidu a svátků. To přímo vybízí k tomu, abychom den strávili u televize a ve společnosti těch nejlepších pohádek, jejichž přehled i s přesným vysílacím časem vám přinese náš výběr.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 12. 2020 09:30

Na co se můžete 25. prosince těšit? Princezna ze mlejna, Třetí princ, premiéra Hodinářův učeň, odvážný drakobijec Princ Bajaja, Z pekla štěstí 2, Jiří Korn a Honza málem králem či legendární Pyšná princezna s Alenou Vránovou a Vladimírem Rážem.

Princezna ze mlejna

Děj: V jihočeské vísce žije pohledný mladík Jindřich, který se jednoho dne rozhodne, že vysvobodí zakletou princeznu. Na své cestě za štěstím se dostane do strašidelného mlýna, kde se svým otcem žije krásná Eliška. Té se Jindřich okamžitě zalíbí, a tak mu namluví, že se v nedalekém rybníce nachází zakletá princezna. Mládenec tak ve mlýně zůstane, což se ale nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi.

Zajímavost: Pohádka se prodala do více než dvaceti zemí světa.

Kdy vysílají: 25. 12. ve 12:45 na ČT1

Třetí princ

Děj: Královna země truchlí nad ztrátou svého syna. Na radu jednoho děvčete nechá uvařit rybu. Vodu dá vypít kobyle, hlavu feně a sama sní maso. Kosti pak zakope na zahradě. Po čase se narodí dvojčata Jaroslav a Jaromír. Jaromír se však v dospělosti zamiluje do tajemného obrazu krásné princezny.

Zajímavost: Pavel Trávníček zažil během natáčení perné chvilky. Třeba když se mu splašil kůň.

Kdy vysílají: 25. 12. ve 14:30 na ČT1

Hodinářův učeň

Děj: Malému Urbanovi je přán dobrý osud. S tím však nesouhlasí zlá sudička Lichoradka, která tak překazí věštbu svých bratrů Rodovoje a Rodovíta, kteří dítěti přiřkli, že v životě získá velké bohatství a lásku krásné princezny Laury, ke které mu dopomůže chamtivý hodinář. Ten svou touhou po materiálním prospěchu nevědomky narovnává cesty osudu, které Lichoradka zamotala. Láska totiž vždy zvítězí.

Zajímavost: Při svatbě Laury a jejího ženicha si zahrál skutečný farář.

Kdy vysílají: 25. 12. ve 20:10 na ČT1

Princ Bajaja

Děj: Mladý princ se po smrti svých rodičů vydává do světa, kde se seznámí s mluvícím koněm a zamiluje se do krásné princezny Slavěny. Na radu koně si zaváže jedno oko, přestane mluvit a začne pracovat jako zámecký zahradník. Podle zvuků, které ze sebe vydává, mu začnou lidé říkat Bajaja. Když se ale objeví zlý drak, neváhá se obléknout do zbroje a utkat se s ním.

Zajímavost: Princ Bajaja vystřídal během natáčení až pět koní. Každý z nich totiž uměl jiný kousek.

Kdy vysílají: 25. 12. v 11:10 na TV Nova

Z pekla štěstí 2

Děj: Princezna Eufrozína se nehodlá vzdát a prchá i se svým otcem z pekla. Chce se dát dohromady s králem Barnabasem a zbavit Honzu trůnu. Podaří se jí to? A co závistivá Dora? Ta se vetře na zámek a málem připraví o život Markýtku a jejího právě narozeného synka.

Zajímavost: Natáčení pohádky si nenechali ujít fanoušci Karla Gotta. Přijeli hned v několika autobusech.

Kdy vysílají: 25. 12. ve 12:40 na TV Nova

Honza málem králem

Děj: Honza by se nejraději celý život válel za pecí. Matka ho však pošle do světa. Přestože jej každý považuje za hloupého, svým ostrovtipem převeze každého. Dokáže tak rozmluvit i trucovitou princeznu, která už řadu let neřekla ani jedno slovo?

Zajímavost: Kdyby se náklady na natáčení přepočítaly na dnešní dobu, vyšplhaly by se na 42 milionů.

Kdy vysílají: 25. 12. ve 14:35 na TV Nova

Pyšná princezna

Děj: Když pyšná princezna Krasomila odmítne krále Miroslava, nenechá si to líbit a v přestrojení za zahradníka nastoupí do služby na jejím zámku. Nejprve pro ni vypěstuje zpívající květinu a pak ji pomocí práce a lásky napraví. Záhy však musí oba uprchnout, otec princezny totiž zakáže ve svém království zpěv.

Zajímavost: Když se manžel Aleny Vránové dozvěděl o jejím románku s Vladimírem Rážem (králem Miroslavem), začal oběma vyhrožovat.

Kdy vysílají: 25. 12. v 15:10 na TV Prima

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Děj: Malý Kevin nezůstane tentokrát sám doma, ale na letišti v New Yorku. Nejprve je vyděšený, ale pak mu dojde, že si může s otcovými penězi, které má u sebe, užít pěknou dovolenou. Netuší však, že ho čeká nepříjemné setkání.

Zajímavost: Macaulaye Culkina navštívil během natáčení Michael Jackson.

Kdy vysílají: 25. 12. ve 20:15 na TV Prima

Zdroje informací:

Česká televize: Princezna ze mlejna, Třetí princ, Hodinářův učeň

TV Nova: Princ Bajaja, Z pekla štěstí 2, Honza málem králem

TV Prima: Pyšná princezna

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články